Έρχεται άγριο κούρεμα στις αποδοχές των γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ λόγω συμψηφισμών! Πόσα θα χάσουν

Άγριο κούρεμα στα χρήματα που περιμένουν από τον ΕΟΠΥΥ θα δουν το επόμενο διάστημα γιατροί και εργαστήρια. Για λουκέτα μιλά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Λιγότερα χρήματα ενδεχομένως και καθόλου, αναμένεται να εισπράξουν από τον ΕΟΠΥΥ τους επόμενους μήνες οι γιατροί και τα εργαστήρια καθώς αιφνιδιαστικά ο οργανισμός προχωρά σε συμψηφισμό των οφειλών από τις υποχρεωτικές εκπτώσεις και τις επιστροφές (clawback-rebate) από το 2013 και μετά. Όλα αυτά συμβαίνουν μάλιστα την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ χρωστά στον ιατρικό κόσμο από το 2010.

Τελεσίγραφο από τον ΙΣΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας με επιστολή του στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥζητά να αποπληρωθούν πρώτα οι οφειλές από το 2010 και μετά να γίνουν οι συμψηφισμοί καθώς όπως τονίζει ο ΙΣΑ: «δεν αποδεχόμαστε τέτοια εκβιαστικά διλλήματα ενώ ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να χρωστά στους γιατρούς».

Στην ανακοίνωση του ο ΙΣΑ εισημαίνει μεταξύ άλλων ότι είναι απαράδεκτο να έχει γίνει υποκοστολόγηση ιατρικών εξετάσεων έως και 70% και να επιβάλλεται η παρακράτηση Clawback και Rebate από τις επόμενες υποβολές, με τις οποίες είναι αδύνατο φυσικά λόγω της υποκοστολόγησης να αντεπεξέλθουν στην πληρωμή οι ιατροί και τα πολυιατρεία.

Καταλήγοντας αναφέρουν πως όλα τα ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ έχουν αφήσει μεγάλα ποσά ληξιπρόθεσμα προς τους ιατρούς ,για τα οποία φέρει την αποκλειστική ευθύνη ο ΕΟΠΥΥ ως καθολικός διάδοχος. Οφείλει λοιπόν πρώτα να προβεί σε ολική αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων και αφού αποπληρωθούν ΠΛΗΡΩΣ τα ληξιπρόθεσμα να ξεκινήσει η καταβολή 120 δόσεων όπως ισχύει και για τους λοιπούς οφειλέτες του δημοσίου.

Πηγη:http://www.healthreport.gr