Έρχεται η επαναπροκήρυξη των θέσεων για γιατρούς στις ΤΟΜΥ! Τι θα γίνει

Στην επαναπροκήρυξη των θέσεων για γιατρούς στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) προχωρά για άλλη μία φορά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η ομάδα του υπουργείου Υγείας που ασχολείται εκτενώς με το θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), προτίθεται εντός των επόμενων ημερών να δώσει και πάλι στη δημοσιότητα μια νέα προκήρυξη προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον γιατροί που θα καλύψουν τις θέσεις των οικογενειακών γιατρών.

Κάτι που προανήγγειλε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα. Κάτι που άλλωστε αναμενόταν εδώ και καιρό.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τις τελευταίες ημέρες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εγκαινιάζει συνεχώς νέες ΤΟΜΥ σε διάφορες περιοχές χωρίς ωστόσο να υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.

Γενικοί Γιατροί, Παθολόγοι αλλά και Παιδίατροι θα πρέπει να αποφασίσουν εκ νέου εάν θα δεχθούν την πρόταση ώστε να στελεχώσουν τις νέες ΤΟΜΥ οι οποίες θα αποτελέσουν τον κορμό του νέου συστήματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Βέβαια η νέα προκήρυξη δεν αναμένεται να έχει σημαντικές αλλαγές σε ότι αφορά στα οικονομικά και τους μισθούς, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr ευελπιστεί στους νέους γιατρούς που τελείωσαν τώρα την ειδικότητα για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Την τελευταία φορά βέβαια το ιατρικό προσωπικό, (που θα είναι οι λεγόμενοι οικογενειακοί γιατροί), δεν επέδειξε το απαραίτητο ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να μείνουν κενές οι θέσεις στις ΤΟΜΥ. Ο κλάδος εκτιμά ότι οι αμοιβές που δόθηκαν ήταν εξαιρετικά χαμηλές και δε θα ξεπερνούσαν καθαρά τα 700 ευρώ το μήνα και μάλιστα με αποκλειστική απασχόληση.

Από την άλλη και η αβεβαιότητα των εργασιακών σχέσεων ήταν αποτρεπτικός παράγοντας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά των γιατρών, αφού οι συμβάσεις θα είναι διετείς με την προοπτική να επεκταθούν για άλλα δύο χρόνια.

 

Πηγη:http://www.healthreport.gr