Έρχεται κύμα νέων ατομικών συμβάσεων στα νοσοκομεία για φύλαξη, καθαριότητα, σίτιση! Τι σχεδιάζεται

Κύμα νέων ατομικών συμβάσεων αναμένεται το επόμενο διάστημα στα νοσοκομεία στους τομείς φύλαξης, καθαριότητας, σίτισης

Άλλωστε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε πρόσφατα τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων που είχαν προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις με εργαζόμενους ώστε να απομακρύνουν τα εργολαβικά συνεργεία που επί σειρά ετών βρίσκονταν στο ΕΣΥ. Μάλιστα είχε διαπιστωθεί πολλές φορές ότι ενώ εταιρείες που διέθεταν τα συνεργεία στα νοσοκομεία, εισέπρατταν τα χρήματα από τις Διοικήσεις, παρ αυτά δεν πλήρωναν τους εργαζόμενους τους ή τους έδιναν εξαιρετικά μικρούς μισθούς σε σχέση με τη δική τους αμοιβή.

Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση είχε προχωρήσει και σε θεσμική διευθέτηση του ζητήματος, καθώς εργαζόμενοι σε ιδιωτικά συνεργεία συχνά πυκνά αντιδρούσαν επειδή έμεναν απλήρωτοι.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου πάντως, στο οποίο είχε γίνει προσφυγή μετά από διαμάχη που είχε ξεσπάσει μεταξύ Διοικήσεων Νοσοκομείων και ιδιωτικών εταιρειών, δικαίωσε τα στελέχη του ΕΣΥ τονίζοντας ότι με τη σύναψη ατομικών συμβάσεων δεν παραβιάζονται οι αρχές της ίσης μεταχείρισης, της διαφάνειας και της αναλογικότητας.

Έτσι όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr το επόμενο διάστημα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται να αντικαταστήσει όπου υπάρχουν ακόμη, τις ιδιωτικές εταιρείες και να προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις με εργαζόμενους.
Κατά τα λεγόμενα των αρμόδιων υπουργών στη διαδικασία αυτή προτεραιότητα έχουν όσοι εργαζόμενοι έχουν ήδη απασχοληθεί σε εταιρείες που είχαν συμβάσεις με το ΕΣΥ.

Πηγη:http://www.healthreport.gr