Έρχονται κουρέματα σε μισθούς εργαζομένων στο Ωνάσειο! Τι είπε ο Π.Πολάκης

Κουρέματα σε κάποιους μισθούς του Ωνασείου αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα ώστε να υπάρχει ισότητα με το ΕΣΥ.

Τη σχετική γνωστοποίηση έκανε ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο για τη δωρεά του ιδρύματος Ωνάση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αφού μίλησε για ένα νοσοκομείο το οποίο δεν είναι ιδιωτικό αλλά δημόσιο, ξεκαθάρισε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ουσιαστικά ένας εξορθολογισμός των μισθών στο Ωνάσειο ειδικά των «προκλητικών», καθώς όπως είπε: «υπάρχουν περιπτώσεις υψηλών προκλητικών μισθών, και σε αυτό πρέπει να μπει μια τάξη».

Να σημειωθεί πάντως ότι το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο μπορεί να λειτουργεί ουσιαστικά με ιδιωτικά κριτήρια αλλά είναι υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας, ενώ χρηματοδοτείται και με αρκετά εκατομμύρια το χρόνο. Γι αυτό και οι μισθοί που έχουν δοθεί, δεν είναι προσαρμοσμένοι στο ΕΣΥ, αλλά στην ιδιωτική αγορά, έστω κι αν το νοσοκομείο λειτουργεί με κονδύλια κρατικά.

Όχι οριζόντιο κούρεμα στους μισθούς

Πάντως ο κ. Πολάκης καθησυχάζοντας τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, διαβεβαίωσε ότι «δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές σε ό,τι αφορά τους μισθούς των εργαζομένων στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ούτε θα καταστρατηγηθεί καμία συλλογική σύμβαση«.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι «κανείς από τους σημερινούς εργαζόμενους δεν πρόκειται να δει αλλαγή των ασφαλιστικών του δεδομένων, ή μείωση του μισθού του. Αλλά δεν μπορεί να έχουμε για παράδειγμα μια γραμματέα να παίρνει χ μισθό και μία άλλη να παίρνει χ2 μισθό».

Όπως επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, το επόμενο διάστημα θα γίνει διαπραγμάτευση του Σωματείου των εργαζομένων στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, ώστε να μην υπάρχουν αδικίες αλλά να επέλθει ισοτιμία με το υπόλοιπο ΕΣΥ.

Πηγη:http://www.healthreport.gr