Έρχονται νέοι ξενώνες για τα 40 εγκαταλελειμμένα παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων! Τι αποφάσισε το υπ.Υγείας

Μετά το σάλο προκλήθηκε για τα 40 εγκαταλελειμμένα παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφία λόγω έλλειψης προνοιακών δομών, αλλά και τις καταγγελίες των εργαζομένων στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ), φαίνεται ότι κινητοποιήθηκε το υπουργείο Υγείας και οι αρμόδιες αρχές.

Πρόκειται για 40 παιδιά έως 16 ετών που είναι στα «αζήτητα» στο Νοσοκομείο Παίδων και παραμένουν νοσηλευόμενα με εισαγγελική εντολή παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί σύσκεψη στα γραφεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρονίζον πρόβλημα των παιδιών που παραμένουν στο Νοσοκομείο Παίδων με εισαγγελική εντολή. Είναι βέβαια προφανές ότι η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ και ενώ μέχρι τώρα η πολιτεία και το υπουργείο υγείας αδιαφορούσαν για τα 40 αυτά παιδιά.

Νέοι ξενώνες

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να προωθηθούν άμεσα 7 παιδιά σε δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής, καθώς και να δημιουργηθούν 2 Ξενώνες Εφήβων (ένας για αγόρια και ένας για κορίτσια) με χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας.

Οι Ξενώνες θα λειτουργήσουν σε κτήριο που θα παραχωρήσει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ύστερα από σχετική Προγραμματική Σύμβαση που θα υπογραφεί ανάμεσα στα δύο Υπουργεία. Το Υπουργείο Υγείας θα εκδώσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις αρχές Μαΐου και οι Ξενώνες αναμένεται να λειτουργήσουν στα τέλη Ιουνίου.

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr