Έρχονται οι Πράξεις απόλυσης για τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας! Πόσοι θα αποχωρήσουν

Την Πράξη απόλυσής τους αναμένουν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας (πρώην ΙΚΑ, ΠΕΔΥ) τις επόμενες ημέρες, αφού έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί από το υπουργείο Υγείας για να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός παρά τις επαφές με εκπροσώπους του κλάδου, δήλωσε πως δεν αλλάζει άποψη έστω κι αν οι περισσότεροι γιατροί έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια και μπορούν να εργάζονται κανονικά στο ΕΣΥ.

Έτσι υπολογίζεται ότι το πολύ σε 10 ημέρες θα φθάσουν στους γιατρούς οι Πράξεις απόλυσης τους, τα επίσημα έγγραφα δηλαδή για να αποχωρήσουν από το δημόσιο σύστημα. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr υπολογίζεται ότι περίπου 300 γιατροί από τους 600 που είναι υπό απόλυση, αποφάσισαν να αποχωρήσουν και να παραμείνουν στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Μπλόκο στην εξυπηρέτηση των ασθενών

Στο μεταξύ όμως χάος επικρατεί στα περισσότερα Κέντρα Υγείας, καθώς σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ), όσοι γιατροί περιμένοντας την απομάκρυνσή τους από το ΕΣΥ πηγαίνουν κανονικά στα Κέντρα Υγείας και τις Μονάδες της Πρωτοβάθμιας προκειμένου να εργασθούν και να εξυπηρετήσουν ασθενείς, βρίσκουν ακόμη και τα γραφεία τους κλειστά.

Γι αυτό άλλωστε και η Ομοσπονδία απέστειλε πρόσφατα επείγον έγγραφο στους επιστημονικούς υπευθύνους των Κέντρων Υγείας που εμποδίζουν την εργασία των γιατρών, προειδοποιώντας τους ότι «δεν έχουν δικαίωμα να εμποδίζουν γιατρούς να επιτελούν τα καθήκοντά τους, όσο δεν έχει δημοσιευθεί Πράξη Απόλυσής τους.
Η παρεμπόδιση αυτή είναι προδήλως παράνομη και εφόσον γίνει επιφέρει Νομικές συνέπειες».

Και κλειδωμένα τα γραφεία των γιατρών

Εξάλλου οι γιατροί των Κέντρων Υγείας (πρώην ΠΕΔΥ) συνεχίζουν να πηγαίνουν κανονικά στην εργασία τους και μετά το τέλος του 2018.
Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις τα ονόματά τους έχουν αφαιρεθεί από τις λίστες με τα ραντεβού για επισκέψεις ήδη από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου.

Πάντως από τα απίστευτα που έχουν καταγραφεί είναι πρόσφατο περιστατικό στη Θήβα, όπως μεταφέρουν γιατροί στο HealthReport.gr όπου παιδίατρος ενώ πήγε το πρωί στο ιατρείο του στη δημόσια Μονάδα όπου και εργάζεται για να εξυπηρετήσει κανονικά τους μικρούς ασθενείς διαπίστωσε ότι από το γραφείο έλειπε και το κρεβάτι εξέτασης ενώ και η πόρτα ήταν κλειδωμένη…

Πηγη:https://www.healthreport.gr