Έρχονται 10.000 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία! Πόσες θα γίνουν το 2019

Αθρόες προσλήψεις με έντονο άρωμα εκλογών αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας, το οποίο αποτελεί και τον νούμερο ένα τομέα με τον οποίο έρχονται σε επαφή καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας και λόγω της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει δέχεται έντονη κριτική από τους ασθενείς, τους συγγενείς αλλά και τους εργαζόμενους.

Όπως ανακοίνωσαν από κοινού οι υπουργοί Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, και Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μετά από συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης το προεκλογικό δώρο της κυβέρνησης αφορά την πρόσληψη 10.000 μόνιμου προσωπικού, εκ των οποίων 4.000 γιατροί και 6.000 νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό.

Από αυτές, οι 2.500 (1.000 γιατροί, 1.500 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό) θα πραγματοποιηθούν εντός του 2019. Οι προσλήψεις των γιατρών θα γίνουν μέσω των Συμβουλίων Κρίσης και Επιλογής Γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ. Στη σχετική διαδικασία θα μπορέσουν να συμμετάσχουν και συμβασιούχοι γιατροί, οι οποίοι θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση λόγω προϋπηρεσίας.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανέφερε ότι αυτές οι προσλήψεις είναι μέρος των 9.000 που θα πραγματοποιηθούν το 2019 και επιτυγχάνονται χάρη στην αναλογία «1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση», που ισχύει από φέτος.

Όπως ανακοίνωσε o Ανδρέας Ξανθός προτεραιότητα θα δοθεί στα υποστελεχωμένα τμήματα και τις κλινικές όλης της χώρας, με προτεραιότητα σε τμήματα εξειδικευμένης φροντίδας, όπως είναι οι ογκολογικές κλινικές, οι μονάδες εντατικής θεραπείας, οι μονάδες τεχνητού νεφρού, τα εργαστήρια όλων των κατηγοριών, τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, οι δομές ψυχικής υγείας, οι μονάδες αποκατάστασης, τατα φυσικοθεραπευτήρια των νοσοκομείων, η πρωτοβάθμια φροντίδα, τα κέντρα υγείας μαζί με τα περιφερειακά τους ιατρεία και τα εργαστήριά τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης τόνισε ότι αυτό αποτελεί έναν αναπτυξιακό προγραμματισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας «που αποδεικνύει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει πρώτα από όλα τις δομές του κοινωνικού κράτους». Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε το ΕΣΥ υποστελεχωμένο και «ένα βήμα πριν από τη διάλυση», ενώ με 18.000 θέσεις από τον Οκτώβριο του 2015 έως σήμερα και άλλες 5.000 προκηρυγμένες θέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, «κατάφερε να πατήσει στα πόδια του το σύστημα υγείας και μπορούμε να μιλάμε από εδώ και πέρα για την ανάπτυξή του».

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr/