Έτοιμος ο ηλεκτρονικός φάκελος των ασθενών! Πως θα τον χειρίζονται οι γιατροί

Σε ισχύ αναμένεται να τεθεί άμεσα ο ηλεκτρονικός φάκελος των ασθενών.

Μάλιστα όπως λένε οι πληροφορίες του HealthReport.gr, την Τρίτη ο επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ, της εταιρείας του Δημοσίου που χειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, Τάσος Τάγαρης αναμένεται να παρουσιάσει τον ηλεκτρονικό φάκελο στους Γενικούς Γιατρούς οι οποίοι μαζί με τους παθολόγους και τους παιδιάτρους, θα χειρίζονται τον ηλεκτρονικό φάκελο για κάθε ασθενή που θα αναλαμβάνουν.

Άλλωστε οι Γενικοί Γιατροί, οι Παθολόγοι και οι παιδίατροι αποτελούν τους οικογενειακούς γιατρούς, οι οποίοι θα πρέπει να ανοίγουν τον νέο ηλεκτρονικό φάκελο για κάθε ασφαλισμένο ξεχωριστά.

Με βάση το σχέδιο, οι οικογενειακοί γιατροί θα πρέπει να συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία των ασθενών, το ιστορικό τους, τα οικογενειακά νοσήματα που υπάρχουν, την πρόληψη που έχουν κάνει καθώς και τα φάρμακα και τις νοσηλείες τους. Μία διαδικασία που θα πρέπει να τηρείται συστηματικά καθώς ο ηλεκτρονικός φάκελος του ασθενούς θα τον συνδέει σε κάθε ιατρικό του βήμα.

Έτσι σε κάθε παραπομπή σε άλλη Μονάδα, ιατρείο, κέντρο υγείας ή νοσοκομείο, οι γιατροί θα γνωρίζουν άμεσα όλο το ιστορικό του ασθενούς.

 

Πηγη:HealthReport.gr