Ακτινοπροστασία και ασφαλής χρήση των πηγών ακτινοβολίας

Ολοκληρώθηκε ο 6ος κύκλος του διεθνούς προγράμματος μεταπτυχιακής εκπαίδευσης «Ακτινοπροστασία και ασφαλής χρήση των πηγών ακτινοβολίας», ολοκληρώθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα, διάρκειας 22 εβδομάδων, υλοποιήθηκε από την ΕΕΑΕ στο πλαίσιο λειτουργίας της ως αγγλόφωνο Περιφερειακό Εκπαιδευτικό Κέντρο του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) των Ηνωμένων Εθνών στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία. Για την υλοποίησή του η ΕΕΑΕ συνεργάστηκε με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

EEAE 9

 

Στην επίσημη τελετή λήξης παραβρέθηκε η κα Ana C. Raffo-Caiado, Διευθύντρια Τεχνικής Συνεργασίας ΙΑΕΑ για την περιοχή της Ευρώπης. Η κα Raffo-Caiado ευχαρίστησε την ΕΕΑΕ για τη λειτουργία της «ως κέντρο αριστείας που προετοιμάζει την επόμενη γενιά των ηγετών στον τομέα της ακτινοπροστασίας στην Ευρώπη», αναφέροντας ότι ο αριθμός όσων έχουν συμπληρώσει το πρόγραμμα αυτό έως σήμερα υπερβαίνει τους 100. Επίσης, απευθυνόμενη στους συμμετέχοντες διατύπωσε την προσδοκία ότι θα αναλάβουν ηγετικό ρόλο στον τομέα ακτινοπροστασίας στις χώρες τους.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΑΕ, κ. Χρήστος Χουσιάδας, συνεχάρη τους 19 συμμετέχοντες, για την επιτυχή ολοκλήρωση της εντατικής εκπαίδευσής τους, υπογραμμίζοντας ότι «η συμβολή της χώρας μας στην υλοποίηση διεθνών δράσεων εκπαίδευσης και κατάρτισης είναι πολύχρονη, με μεγάλη σημασία για την ασφάλεια των ακτινοβολιών».

Στη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αθήνα, η κα Raffo-Caiado ξεναγήθηκε σε κάποια από τα εργαστήρια (ΕΜΠ, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», ΕΕΑΕ) που χρησιμοποιούνται για την πρακτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων. Επίσης, είχε συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, κα Μ. Κυπριανίδου, η οποία δήλωσε ότι «τα ποιοτικά προγράμματα για νέους επιστήμονες, όπως το παρόν διεθνές πρόγραμμα της ΕΕΑΕ, αποτελούν εγγύηση για άρτια εκπαιδευμένους επαγγελματίες, ειδικά σε έναν κρίσιμο τομέα όπως η ακτινοπροστασία, κάτι που αποτελεί προτεραιότητα μας. Συγχαίρω την ΕΕΑΕ για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος αυτού».

 

Πηγη:https://www.healthweb.gr