Αλλάζουν οι εφημερίες στα ψυχιατρικά νοσοκομεία από φθινόπωρο! Όλες οι πληροφορίες

Αλλάζουν τα πάντα στις εφημερίες των ψυχιατρικών νοσοκομείων των νοσοκομείων.

Σε αλλαγές στις εφημερίες των ψυχιατρικών νοσοκομείων του λεκανοπέδιου αναμένεται να προχωρήσει η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας. Ήδη έχει ξεκινήσει η καταγραφεί των αναγκών ώστε αρχές Σεπτεμβρίου να τεθεί σε ισχύ το νέο σύστημα προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία αυτά από τα ράντζα, τα οποία σε κάποια όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι είναι σε μόνιμη βάση.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περαιτέρω όταν γίνονται διακομιδές ασθενών για νοσηλεία και από περιοχές εκτός Λεκανοπεδίου αλλά και από τους ασθενείς που νοσηλεύονται ακουσίως με εισαγγελική εντολή.

Έτσι όπως προανήγγειλε ο υπ. Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με ψυχιάτρους δημοσίων ψυχιατρικών δομών, τέλη Αυγούστου θα συζητηθεί το νέο σύστημα ψυχιατρικής εφημερίας στην Αττική ώστε να εφαρμοσθεί από το φθινόπωρο. Αξιοσημείωτο είναι ότι το νέο σύστημα θα σχεδιαστεί με βάση τα στοιχεία εισαγωγών που θα δοθούν από το ΕΚΕΠΥ.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός στο Δαφνί τα τμήματα οξέων περιστατικών θα γίνουν 4 από 9 και θα ανοίξουν και επιπλέον 2-3 τμήματα για »ακαταλόγιστους» ψυχικά ασθενείς. Ήδη προχώρησε η ένταξη του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού στο ΕΣΥ, και αναμένεται  η αναμόρφωση του άρθρου 69 για τους «ακαταλόγιστους» ψυχικά ασθενείς προς την κατεύθυνση της θεραπευτικής προσέγγισης και όχι απλά της φύλαξης.

Παράλληλα το διάστημα αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του νόμου για την ακούσια νοσηλεία.

Πηγη:http://www.healthreport.gr