Ανάστατος και ο χώρος της Υγείας για τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου

Για άλλη μια φορά στο δρόμο βγαίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι την προσεχή Πέμπτη το μεσημέρι, μέρα και ώρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που έφερε την Παρασκευή στη Βουλή η κυβέρνηση. Από τις νέες σαρωτικές αλλαγές δεν εξαιρείται ο χώρος της Υγείας με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να βγαίνουν για άλλη μια φορά σε συλλαλητήριο.
Η ΕΙΝΑΠ συμμετέχει στη στάση εργασίας που προκηρύσσει η ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 14/06/18, 12.00 μ.μ. έως 15.00 μ.μ. ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.
Να πούμε ότι την ώρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου γύρω στις 13:00, η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή… Εξάλλου, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου την Πέμπτη.
Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί:
-Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της Δ΄ αξιολόγησης και του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2019-22.
-Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων και των τριών μνημονίων.
-Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για τις συντάξεις.
-Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας.
-Όχι στη φοροληστεία – Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
-Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με κατώτατο μισθό τα 751 ευρώ.
-Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση
-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας και Αυτοδιοίκησης.
-Όχι στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.
-Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, του ρεύματος, του νερού και των Μεταφορών.
Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη – ΙΑΤROPEDIA
Πηγη:http://medispin.blogspot.com