Αναζητούνται γιατροί για το NHS

100 Ευρωπαίοι γενικοί ιατροί θα προσληφθούν για να καλύψουν θέσεις στο Εθνικό Σύστημα της Βρετανίας (NHS) στην περιοχή των Κεντρικών Midlands.
Η επιτυχημένη ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος πρόσληψης 25 Ευρωπαίων γενικών παθολόγων σε δομές του NHS στο Lincolnshire, «ανοίγει» τις πόρτες και σε άλλους γιατρούς που επιθυμούν να εργαστούν στη Βρετανία. Ειδικότερα, στην επόμενη φάση του προγράμματος, τουλάχιστον 100 γενικοί ιατροί πρόκειται να προσληφθούν για να εργαστούν σε θέσεις πρακτικής στην περιοχή ευθύνης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στα Central Midlands στην Αγγλία.
Όπως ανακοινώθηκε, το πρόγραμμα θα παρέχει υποστήριξη στους θεράποντες ιατρούς σε κάθε τους βήμα, ξεκινώντας με μια εκπαίδευση προσαρμογής δώδεκα εβδομάδων πριν μεταφερθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και συνεχίζοντας με μια ολοκληρωμένη εισαγωγική εκπαίδευση με την άφιξή τους, που θα τους βοηθήσει να προσαρμοστούν στους τρόπους εργασίας του NHS.
Η πρόσληψη και η εκπαίδευση στο εξωτερικό πραγματοποιούνται για λογαριασμό του βρετανικού Συστήματος Υγείας από την Paragona, την εταιρεία πίσω από το επιτυχημένο πιλοτικό πρόγραμμα του Lincolnshire. «Έχουμε βοηθήσει εκατοντάδες γιατρούς και τις οικογένειές τους να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, διασχίζοντας την Ευρώπη και εκπαιδεύοντάς τους στην εκμάθηση γλωσών από το μηδέν, όπως η σουηδική ή η δανική», δήλωσε ο Martin Ratz από την Paragona. «Οι διαδικασίες πρόσληψης στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι συγκριτικά απλούστερες, καθώς οι περισσότεροι ευρωπαίοι γιατροί ξεκινούν ήδη με κάποιο επίπεδο επάρκειας στην αγγλική γλώσσα». Το Εθνικό Δίκτυο Υγείας (NHS) της Βρετανίας στα Central Midlands συνεργάζεται με το δημόσιο φορέα «Health Education England» και το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο ώστε να ολοκληρωθούν οι συμφωνίες, λαμβάνοντας υπόψιν τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος.
Πηγη:http://medispin.blogspot.com/