Ανακοίνωση της ΝΔ για τις εκλογές στον ΠΙΣ

Για «πραξικοπηματικού χαρακτήρα παρέμβαση της μειοψηφίας του Δ.Σ. του ΠΙΣ» έκαναν λόγο ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Αχαΐας, Ιάσονας Φωτήλας, τοποθετούμενοι επί των τελευταίων εξελίξεων του ορισμού προέδρου και της προκήρυξης εκλογών.

Σε προσπάθεια ελέγχου του ανώτατου οργάνου της εκπροσώπησης των γιατρών αποδίδουν οι δυο βουλευτές την «πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθού, να ακυρώσει τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.)», χαρακτηρίζοντάς την παράνομη.

Ως μια προσπάθεια μεθόδευσης αντιλαβανονται οι βουλευτές την ενέργεια των έξι συνδικαλιστών, οι οποίοι σύμφωνα με την ανακοίνωση τους,«συνεδρίασαν στο όνομα του Υπουργού, χωρίς να διαθέτουν απαρτία (καθώς το Δ.Σ. είναι δεκαπενταμελές) και αφού αρχικώς εξέλεξαν νέο πρόεδρο στη θέση του παραιτηθέντος κ. Μιχάλη Βλασταράκου, στη συνέχεια αποφάσισαν την προκήρυξη νέων εκλογών για Δ.Σ!».

Παράνομη θεωρούν την κίνηση οι βουλευτές της ΝΔ, δηλώνοντας ότι «δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του Π.Ι.Σ.. Ποτέ το Δ.Σ. του ιατρικού συλλόγου δεν έχει λάβει χωρίς απαρτία απόφαση, ακόμα και για ήσσονος σημασίας θέματα».

Η ανακοίνωση των βουλευτών καταλήγει ότι οι εν λόγω αποφάσεις δεν τυγχάνουν καμίας αναγνώρισης και δεν έχουν νομική ισχύ. Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Οικονόμου και Φωτήλας προειδοποιούν ότι «Ο Υπουργός Υγείας και οι πρόθυμοι σύμμαχοί του θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει σε νομικό, πολιτικό και ηθικό επίπεδο».

 

Πηγη:https://virus.com.gr