Πιθανότατα θα ξαναγραφτούν κάποια άρθρα λόγω των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί. Πρόταση να ισχύσει μόνο για τις νέες κλινικές.
Aύξηση τετραγωνικών, τουτέστιν “γκρεμίσματα”, αγορές νέων μηχανημάτων βάσει καινούργιων προδιαγραφών, οι εξωτερικοί συνεργάτες -γιατροί θα έχουν ιδιωτικό συμφωνητικό που θα κατατίθεται στην Διεύθυνση Υγείας της κάθε Περιφέρειας, το προσωπικό θα “βγαίνει” με βάση των αριθμό των κλινών που εμφανίζονται στην άδεια λειτουργίας και άλλα πολλά, απαιτεί το Νέο Νομοσχέδιο για της κλινικές του Ιδιωτικού Τομέα.
Σε συνομιλία που είχαμε με παράγοντες του κλάδου, μας ανέφεραν ότι το Νέο Νομοσχέδιο είναι αντιαναπτυξιακό διότι το κόστος είναι μη αποσβέσιμο λόγω και των γενικότερων συνθηκών ανεξάρτητα της οικονομικής επιφάνειας του επενδυτή. Όπως μας ανέφεραν, ζητά αύξηση των τετραγωνικών στα δωμάτια των ασθενών, στις μονάδες εντατικής θεραπείας, στα εργαστήρια κ.λπ. σε κλινικές που στην πλειονότητά τους λειτουργούν μέσα σε πόλεις (αστικό ιστό) και ως εκ τούτου πολεοδομικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη συγκεκριμένη απαίτηση.
Την ίδια στιγμή, κάθε κλινική πρέπει να διαθέτει προσωπικό ανάλογα με τον αριθμό των κλινών που υπάρχουν στην άδεια λειτουργίας της επιχείρησης και όχι με βάση την πληρότητα. Η οποία, για αρκετές επιχειρήσεις είναι μειωμένη έως και 80% συγκριτικά με ότι εμφάνιζαν πριν από 10 χρόνια.
Όλο το προσωπικό θα εργάζεται με εξαρτημένη εργασία, ενώ για τους εξωτερικούς συνεργάτες θα πρέπει να γίνεται ιδιωτικό συμφωνητικό συνεργασίας με εμφανείς όλους τους όρους, το οποίο θα κατατίθεται στην Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας που ανήκει η κλινική. Απαιτείται η αγορά επιπλέον μηχανημάτων, ενώ αναγκαστική γίνεται και η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου. Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την περίπτωση της μετεγκατάστασης, δηλαδή τι ισχύει.
Μολονότι το σχετικό Νομοσχέδιο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Παρασκευή για να ψηφιστεί στις 14 Ιουνίου, οι πληροφορίες μας είναι ότι βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία γράψε-σβήσε.
Όπως ακούγεται, οι προδιαγραφές που απαιτούνται και οι οποίες σχεδόν στο σύνολό τους δεν μπορούν να εφαρμοστούν αντικειμενικά σε συνδυασμό με τις υψηλές επενδύσεις που πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις- καθώς διαφορετικά μπαίνει λουκέτο- οι οποίες όμως πενταπλασιάζουν το λειτουργικό κόστος, καθιστούν το νέο Νομοσχέδιο ανεφάρμοστο.
Η πρόταση που πρόκειται να γίνει από τον ιδιωτικό τομέα είναι όλες οι παλιές μονάδες να συνεχίσουν να λειτουργούν με την παλιά νομοθεσία -και στην περίπτωση της οποιαδήποτε τροποποίησης- και το καινούργιο νομοσχέδιο να ισχύσει μόνο για τις νέες.
Γράφει: Καραγιαννοπούλου Δέσποινα
IATRONET
Πηγη:http://medispin.blogspot.gr