Ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο

Με σύνθημα, «επιλέγουμε να είμαστε υγιείς, για να προλάβουμε τον καρκίνο», η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), διοργανώνει ελεύθερη Ανοιχτή Συζήτηση για το κοινό, το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, στις 11:30 – 13:30, στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το κοινό  που θα προσέλθει θα έχει την ευκαιρία να απευθύνει ερωτήσεις στους ειδικούς που θα παρίστανται στην εκδήλωση, ενώ θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας, με τίτλο «Επιλέγοντας την Υγεία», της Μαρίας Γιαννά. Μέσα από το φωτογραφικό φακό της κ. Γιαννά αποτυπώνεται το τοξικό αστικό περιβάλλον αλλά και οι βλαπτικές και υγιεινές συνήθειες  που συνδέονται με τον καρκίνο, αναδεικνύοντας την ιδέα ότι η υγεία είναι πρώτα προσωπική επιλογή και κατόπιν επηρεάζεται από το σύστημα υγείας.

Υποψήφιοι Δήμαρχοι της Αθήνας και παράγοντες της Πολιτείας έχουν προσκληθεί  στην εκδήλωση, για να τοποθετηθούν στο αίτημα της ΕΟΠΕ, για «πόλεις ελεύθερες καρκίνου», καθώς «η υγεία είναι μεν επιλογή μας,  ωστόσο  χρειάζεται την υποστήριξη των αρχών», σύμφωνα με τον κ. Ιωάννη Μπουκοβίνα, Ογκολόγο – Παθολόγο και Πρόεδρο της ΕΟΠΕ.

Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος ογκολόγοι -παθολόγοι της ΕΟΠΕ καθώς και οι κ.κ.  Άννα Παπαγεωργίου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Μιχάλης Μηνούδης, Ειδικός Ασκησιοθεραπείας, Πρόεδρος του Συλλόγου των Γυμναστηρίων Ελλάδας και πρώην Πρωταθλητής Ελλάδος, Μυρτώ Λεγάκη, Εκπαιδεύτρια Διαλογισμού mindfulness, οι οποίοι θα αναφερθούν στον ολιστικό τρόπο πρόληψης του καρκίνου.

H εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες  www.ety-event.gr .

 

Πηγη:https://virus.com.gr