Αξιωματούχος Υγείας κατά Τραμπ: ‘Τέλος η υδροξυχλωροκίνη, πάμε στο επόμενο βήμα’

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ στην προσπάθεια αντίδρασης και διαχείρισης της πανδημίας Covid-19  δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η υδροξυχλωροκίνη είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τον ιό, παρά τη συνεχιζόμενη προώθηση του φαρμάκου κατά της ελονοσίας από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του στο “Meet the Press” του NBC, ο Brett Giroir, υπεύθυνος υγείας της κυβέρνησης Τραμπ είπε ότι δεν μπορούσε να συστήσει υδροξυχλωροκίνη επειδή οι δοκιμές «δεν δείχνουν κανένα όφελος». “Πρέπει να το προσπεράσουμε και να μιλήσουμε για το τι είναι αποτελεσματικό”, δήλωσε ο Giroir, βοηθός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών.

Οι προειδοποιήσεις από αξιωματούχους της διοίκησης απέτυχαν να αποτρέψουν τον πρόεδρο από την πρόκληση της θεραπείας. Την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ προώθησε την υδροξυχλωροκίνη σε tweets και δημόσιες δηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι «πολλοί γιατροί πιστεύουν ότι είναι εξαιρετικά επιτυχημένη, η υδροξυχλωροκίνη σε συνδυασμό με τον ψευδάργυρο και ίσως την αζιθρομυκίνη».

Ένα βίντεο που προβλήθηκε ευρέως έδειχνε γιατρούς σε λευκά εργαστήρια να στέκονται στα σκαλιά του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να προωθούν τη χρήση του. Ο Donald Trump Jr. μοιράστηκε αυτό το βίντεο (οδηγώντας σε αναστολή του Twitter) και ο πρόεδρος το δημοσίευσε.

Αλλά ο Giroir πρότεινε ότι οι γιατροί δεν θα ήταν ορθό να συνταγογραφήσουν το φάρμακο. Ο Anthony Fauci, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες του έθνους, απέρριψε επίσης τα οφέλη της υδροξυχλωροκίνης τις τελευταίες ημέρες.

“Μπορεί να υπάρχουν περιστάσεις, δεν ξέρω τι είναι, όπου ένας γιατρός μπορεί να το συνταγογραφήσει για ένα άτομο, αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι γιατροί και συνταγογράφοι βασίζονται σε στοιχεία και δεν επηρεάζονται από οτιδήποτε υπάρχει στο Twitter ή οτιδήποτε άλλο , “Είπε ο Giroir. “Και τα στοιχεία δεν δείχνουν ότι η υδροξυχλωροκίνη είναι αποτελεσματική αυτή τη στιγμή.”

 

 

Πηγή: https://www.healthweb.gr/