Απέτυχε η «ανοσία της αγέλης» στην Ολλανδία

ΧΑΓΗ. Οι κλίνες εντατικής θεραπείας στην Ολλανδία, μια χώρα που υιοθέτησε τη θεωρία περί «ανοσίας της αγέλης» βρίσκονται ένα βήμα πριν από την εξάντλησή τους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ολλανδικής κυβέρνησης. Η Ολλανδία έχει την τρίτη μεγαλύτερη αναλογία θανάτων σε σχέση με τον πληθυσμό, μετά την Ιταλία και την Ισπανία, ενώ χθες παρουσιάστηκαν επίσης προβλήματα άγνωστης αιτιολογίας στο τηλεπικοινωνιακό σύστημα της χώρας.
Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο Ολλανδός υπουργός Υγείας Ούχο ντε Γιόνγκε, οι κλίνες εντατικής θεραπείας στην Ολλανδία, χώρα 16 εκατομμυρίων κατοίκων, αυξήθηκαν λόγω κορωνοϊού και έχουν φθάσει περίπου τις 1.600. Εν τω μεταξύ, στη γειτονική Γερμανία, ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Εσσης, Τόμας Σέφερ, αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή του, σε μία κίνηση που ερμηνεύθηκε από συναδέλφους του στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα ως αντίδραση στην τρομακτική πίεση την οποία υπέστη λόγω των προβλεπόμενων οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού.
Παρά τις προειδοποιήσεις των ισπανικών εργοδοτικών οργανώσεων περί «μη αναστρέψιμης» βλάβης στην οικονομία, η κυβέρνηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι για τις επόμενες δύο εβδομάδες η οικονομία θα λειτουργεί «με ρυθμούς Κυριακής». Tέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε προειδοποίησε, χθες, ότι «τα εθνικιστικά ένστικτα, στην Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες, θα φουντώσουν, αν η Ευρώπη δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».
Πηγή: http://medispin.blogspot.com/