Απέτυχε θεραπεία για τον ορθοκολικό καρκίνο

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών τελικής φάσης μίας νέας θεραπείας για τον μεταστατικό ορθοκολικό καρκίνο. Η δοκική έδειξε ότι ο συνδυασμός δύο φαρμάκων (Tecentriq και Cotellic) απέτυχε να βελτιώσει τη συνολική επιβίωση των ασθενών.

Η μελέτη με την ονομασία IMblaze370 ήταν φάσης ΙΙΙ και αξιολόγησε τον συνδυασμό σε άτομα με δύσκολο να αντιμετωπιστεί, τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό ορθοκολικό καρκίνο, στα οποία η νόσος προχώρησε ή ήταν ανθεκτική σε τουλάχιστον δύο συστηματικές χημειοθεραπείες.

Ορθοκολικός καρκίνος είναι εκείνος, που αναπτύσσεται στο παχύ έντερο ή το ορθό. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου αφορά τον καρκίνο που αναπτύσσεται στο κόλον, που αποτελεί το μακρύτερο τμήμα του παχέος εντέρου, ενώ ως καρκίνος του ορθού ορίζεται ο καρκίνος που αναπτύσσεται στο ορθό, που αποτελεί το τελικό τμήμα του παχέος εντέρου, που καταλήγει στον πρωκτό.

«Ενώ τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που ελπίζαμε, παραμένουμε δεσμευμένοι να εφαρμόσουμε τη βαθιά εμπειρία μας για την ανάπτυξη φαρμάκων που θα βελτιώσουν τα αποτελέσματα για τους ανθρώπους που ζουν με γαστρεντερικούς καρκίνους», δήλωσε η Sandra Horning, επικεφαλής ιατρική διευθύντρια της Roche και επικεφαλής της Παγκόσμιας Ανάπτυξης Προϊόντων.

Στο μεταξύ, η εταιρεία Genentech, που ανήκει στη Roche, ξεκίνησε συνεργασία για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων με την εταιρεία Lodo Therapeutics. Η τελευταία έχει αναπτύξει μία νέα πλατφόρμα ανακάλυψης φαρμακευτικών ουσιών, εκμεταλλευόμενη την χαρτογράφηση γονιδιώματος μικροοργανισμών, που βρίσκονται στο… χώμα!

Αντί να στηριχθεί στην καλλιέργεια γνωστών στελεχών βακτηρίων, η πλατφόρμα της Lodo βασίζεται στη δύναμη της μικροβιακής εξέλιξης για τον εντοπισμό νέων ενώσεων, που απαντώνται στη φύση και έχουν θεραπευτικό δυναμικό στη θεραπεία καρκίνου και ανθεκτικών στα φάρμακα βακτηριακών λοιμώξεων. Η χρήση της πλατφόρμας μπορεί να μειώσει το χρόνο και το κόστος της ανακάλυψης φαρμάκων.

 

Πηγη:https://virus.com.gr