Απλήρωτοι ακόμη δεκάδες επικουρικοί γιατροί σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας! Οι δεσμεύσεις του υπ.Υγείας

Απλήρωτοι παραμένουν ακόμη δεκάδες επικουρικοί γιατροί σε όλη τη χώρα παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας.

Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) σε πρόσφατη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεσήμανε πως παρά τις ρυθμίσεις και τις εντολές που έχουν δοθεί στα νοσοκομεία, δεκάδες επικουρικοί γιατροί παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες τόσο σε νοσοκομεία όσο και σε Κέντρα Υγείας.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει πως έχει εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη πληρωμή των επικουρικών γιατρών και ότι δε θα απολυθούν πριν τη λήξη της θητείας τους.

Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) αναφέρει ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι έχει εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη πληρωμή των συναδέλφων επικουρικών και ότι δε θα απολυθούν πριν τη λήξη της θητείας τους, το πρόβλημα παραμένει.

Ο κλάδος παρέδωσε πλήρη λίστα με τους απλήρωτους επικουρικούς λόγω μη έγκρισης των ενταλμάτων από τους αντίστοιχους επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ οι γιατροί τόνισαν στον υπουργό Υγείας ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος το πρόβλημα να γενικευτεί με αφορμή την έγκριση των ενταλμάτων πληρωμής των εφημεριών και απαίτησαν να δοθεί άμεσα λύση.

Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επανέλαβε ότι θα υπάρξει «προκήρυξη 1.200 μόνιμων θέσεων για το λοιπό επικουρικό πλην γιατρών προσωπικό» ως 31/5/2018, ενώ απέρριψε συγκεκριμένη πρόταση που είχε καταθέσει η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. και στο παρελθόν, για προκήρυξη ισάριθμων μόνιμων θέσεων στις αντίστοιχες ειδικότητες και στα αντίστοιχα νοσοκομεία και Κ.Υ.

Άγνωστο παραμένει πως θα εξασφαλισθεί η πληρωμή των επικουρικών γιατρών καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε αποστείλει απλή οδηγία στις διοικήσεις των νοσοκομείων και όχι κάποια υπουργική απόφαση.

Πηγη:http://www.healthreport.gr