Αποκαλυπτική έρευνα για το δυσβάστακτο κόστος υγείας στις ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί δανείστηκαν περίπου 88 δισεκατομμύρια δολάρια το τελευταίο έτος για να πληρώσουν για την υγειονομική περίθαλψή τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Gallup και τη μη κερδοσκοπική West Health. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι 1 στους 4 Αμερικανούς έχει παραλείψει τη θεραπεία λόγω του κόστους και ότι σχεδόν οι μισοί φοβούνται την πτώχευση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για την υγεία.

Υπήρξε κομματική διαφοροποίηση όταν οι ερωτηθέντες ρωτήθηκαν αν πιστεύουν ότι το αμερικανικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης είναι μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο: Μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων, το 67% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το πιστεύουν. O αριθμός αυτός ήταν 38% μεταξύ των Δημοκρατικών.

Αλλά οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί είχαν παρόμοιες απαντήσεις για την απώλεια της ιατρικής περίθαλψης. Ερωτηθέντες εάν είχαν αναβάλει θεραπεία λόγω του κόστους, το 27% των Δημοκρατικών είπε ότι είχαν, σε σύγκριση με το 21% των Ρεπουμπλικανών και το 30% των ανεξάρτητων.

Οι ερωτηθέντες από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα ανέφεραν επίσης την απαισιοδοξία για τις ικανότητες των ηγετών τους να μειώσουν το κόστος υγειονομικής περίθαλψης. Περίπου το 70% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν είχαν εμπιστοσύνη στους εκλεγμένους υπαλλήλους τους για να μειώσουν τις τιμές. Και 77% δήλωσαν ότι ανησυχούν πως η αύξηση των δαπανών για την υγεία θα βλάψει την αμερικανική οικονομία.

“Τα δεδομένα μας δείχνουν ένα αμερικανικό κοινό που προβληματίζεται από αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα”, δήλωσε ο Dan Witters, ανώτερος ερευνητής στο Gallup. Ταυτόχρονα, το 64% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ήταν κυρίως ικανοποιημένοι από τις εμπειρίες τους στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Όταν ρωτήθηκαν αν ήταν ικανοποιημένοι από το πόσο καλά το σύστημα εξυπηρετούσε τους Αμερικανούς γενικά, μόνο το 39% δήλωσαν ότι ήταν. Οι συγγραφείς της έρευνας ανέφεραν ότι τα συναισθήματα των Αμερικανών ήταν περίπλοκα και μερικές φορές συγκρούστηκαν. Ένα πράγμα όμως ήταν ξεκάθαρο: τα υψηλά κόστη υγειονομικής περίθαλψης δημιούργησαν σημαντική ανησυχία.

Ακόμη και μεταξύ των νοικοκυριών που κερδίζουν $ 180.000 ή περισσότερα ετησίως, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ανησυχούν για το ενδεχόμενο της προσωπικής χρεοκοπίας εξαιτίας κρίσης στην υγεία. Πολλές αμερικανικές οικογένειες που κερδίζουν λιγότερο από αυτό, βέβαια, αισθάνονται έντονα τις επιπτώσεις της ακριβής υγειονομικής περίθαλψης. Αναγκάζονται να περιορίσουν άλλες δαπάνες για να πληρώσουν για υγειονομική περίθαλψη.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι οι Αμερικανοί πληρώνουν πάρα πολύ για την υγειονομική περίθαλψη σε σχέση με αυτά που λαμβάνουν. Ζητείται να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα υποθετικό πάγωμα στο κόστος υγειονομικής περίθαλψης ή μια αύξηση κατά 10% στο εισόδημα των νοικοκυριών, το 61% των ερωτηθέντων επέλεξε το πάγωμα. Οι νοικοκυρές με χαμηλό εισόδημα ήταν πιθανότερο να επιλέξουν αυτή την επιλογή.

 

Πηγη:https://www.healthweb.gr/