Απομάκρυνση της διοικήτριας στο Ριο ζητούν οι γιατροί

Σε έντονο ύφος ο Σύνδεσμος Ειδικευμένων Ιατρών Μονάδων Ε.Σ.Υ. Αχαΐας (Σ.ΕΙ.ΜΕΑ.) ζητά από τον υφυπουργό Υγείας την αποπομπή της διοικήτριας του νοσοκομείου του Ρίου, καταλογίζοντάς της ότι «έχει από καιρό υπερβεί κάθε εσκαμμένο όριο χρηστής Διοίκησης».  

Συγκεκριμένα, αφορμή στάθηκε όπως υποστηρίζει ο Σ.ΕΙ.ΜΕΑ. η εντολή της διοικήτριας του Π.Γ.Ν. Πατρών, Π.Μαμμή για Ε.Δ.Ε. σε βάρος του καθηγητή και Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής και του Τμήματος Λοιμώξεων της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝ Πατρών, Χαράλαμπου Γώγου, καθώς αυτός φέρεται να ενημέρωσε τον Δήμαρχο Πατρών για «τα μέτρα εφαρμογής κατά του κοροναϊού».

Την κίνηση αυτή, ο σύνδεσμος την χαρακτηρίζει ως «τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της ανοχής των γιατρών» και ζητά από τον κ. Κοντοζαμάνη την απομάκρυνσή της από το «τιμόνι» του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, στο οποίο βρίσκεται από την εποχή της απελθούσας διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ο Σ.ΕΙ.ΜΕΑ. απευθυνόμενος στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γ. Καρβέλη προβάλει αίτημα ελέγχου της νομιμότητας των πράξεων της διοικήτριας.

Παρέμβαση έκανε και η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζοντας ότι η ενέργεια της διοικήτριας προκαλεί θυμηδία.  Η ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι ο εν λόγω επιστήμονας «πολλές φορές αναγκάζεται να κάνει τον Διοικητή στο Νοσοκομείο του Ρίου παρά το επιβαρημένο ιατρικό έργο».

Αυτό συμβαίνει γιατί το Νοσοκομείο του Ρίου δεν διαθέτει αναπληρωτή Διοικητή. Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνέι ότι «στις άδειες της Διοικήτριας χρέη Διοικητή κάνει εκ του νόμου ο κος Χ.Γώγος ως Διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας. Αυτό συμβαίνει πολλές φορές» και ζητά να ανακληθεί η κλήση σε απολογία.

 

 

Πηγή: https://virus.com.gr/