Από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου της Κρήτης θα ξεκινήσει η καθολική εφαρμογή του νέου συστήματος κοστολόγησης στα νοσοκομεία του ΕΣΥ (DRG). Για το σκοπό αυτό έγινε πρόσφατα συνάντηση εργασίας, στην οποία πήραν μέρος η Διοίκηση και στελέχη του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ. (Ελληνικό Ινστιτούτο DRG), με τη Διοίκηση του νοσοκομείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάσθηκαν όλες οι απαραίτητες προσαρμογές και τροποποιήσεις, οι οποίες πρέπει να γίνουν για την αποτελεσματική εφαρμογή του Ελληνικού Συστήματος DRG (Gr-DRG), ώστε το υφιστάμενο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου να μην επιβαρυνθεί, με επιπλέον διοικητικά βάρη. Στη συνέχεια, αναδείχθηκαν οι προκλήσεις και καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα της συνεργασίας, τα οποία εστιάσθηκαν στις ακόλουθες δράσεις:
- στην εντατική, εξ αποστάσεως, εκπαίδευση, μέχρι το τέλος του έτους, του συνόλου των κλινικών ιατρών, καθώς και των επιλεγμένων στελεχών της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΠΑ.Γ.Ν.Η στην κλινική κωδικοποίηση, με εκπαιδευτικό πλάνο διαμορφωμένο από το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ.,
- στη διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων του Νοσοκομείου, με το λογισμικό ομαδοποίησης ασθενών («Grouper») που διαθέτει το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ. και
- στον σχεδιασμό της διαδικασίας τιμολόγησης και υποβολών DRG, από το Νοσοκομείο, στον ΕΟΠΥΥ.

Στη συνάντηση μετείχαν από πλευράς ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ., ο Πρόεδρος του ΔΣ, Παντελής Μεσσαρόπουλος, μέλη του ΔΣ και επιστημονικό προσωπικό, ενώ από πλευράς ΠΑΓΝΗ, μετείχε ο Διοικητής, Γεώργιος Χαλκιαδάκης, ο Αναπλ. Διοικητής, Στέλιος Κτενιαδάκης και οι Διευθυντές των Υπηρεσιών του Νοσοκομείου.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μεσσαρόπουλος, ευχαρίστησε θερμά τη Διοίκηση και τα στελέχη του ΠΑΓΝΗ και δήλωσε: «Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος ο ζήλος και η αποφασιστικότητα που επιδεικνύουν τα στελέχη του ΠΑ.Γ.Ν.Η, ώστε το Νοσοκομείο τους να αποτελέσει το πιλοτικό Νοσοκομείο για την καθολική εφαρμογή του Gr-DRG πανελλαδικά».
Πηγη:https://virus.com.gr/