Από τον Ιανουάριο θα «μετρούν» οι απουσίες και οι απαλλαγές λόγω γρίπης στα σχολεία! Τι ανακοίνωσε το υπ.Παιδείας

Τελικά παρά τη χαρά των μαθητών ότι θα μπορούν να δικαιολογήσουν τις απουσίες τους όλη τη χρονιά με αφορμή τη γρίπη, το υπουργείο Παιδείας έχει άλλα …σχέδια.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας, η απαλλαγή των μαθητών από τις απουσίες που έγιναν λόγω εποχικής γρίπης θα ισχύσει από τον Ιανουάριο και μετά και όχι νωρίτερα.

Η διευκρίνηση αυτή έγινε από το υπουργείο Παιδείας σχετικά με πρόσφατη εγκύκλιο που ενημέρωνε τους μαθητές να μην πηγαίνουν στο σχολείο εάν έχουν συμπτώματα της νόσου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι με άλλη ανακοίνωση θα οριστεί́ και η λήξη για φέτος της περιόδου όπου θα δικαιολογούνται οι απουσίες εξαιτίας της γρίπης.

Μέτρα για τη γρίπη στους μαθητές

Το υπουργείο Παιδείας είχε στείλει στις 6 Φεβρουαρίου σε όλες τις σχολικές μονάδες εγκύκλιο για την πρόληψη εξάπλωσης της εποχικής γρίπης, δίνοντας τις ακόλουθες οδηγίες:

1.Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

2.Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

-Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

-Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

-Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.

-Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντηλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.

-Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη. Οι παραπάνω οδηγίες, υπογραμμίζει το υπουργείο Παιδείας, πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr/