Αυξάνονται οι σύνδεσμοι υγείας που πιέζουν για εμβολιασμό των εργαζομένων τους

Επιστολή προωθήθηκε χθες στον Υπουργό Υγείας κ. Β. Βασίλη Κικίλια και στον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μαρ. Θεμιστοκλέους και στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Την Μέριμνα της Πολιτείας, έτσι ώστε να μπορέσουν τα διαγνωστικά κέντρα να δηλώσουν το προσωπικό που πλέον επιθυμεί να εμβολιαστεί, ζητά με επιστολή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ).

Η επιστολή προωθήθηκε χθες στον Υπουργό Υγείας κ. Β. Βασίλη Κικίλια και στον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μαρ. Θεμιστοκλέους και στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Συγκεκριμένα, αναφέρει η επιστολή με θέμα “Αίτημα για εκ νέου δήλωση ιατρών και προσωπικού των διαγνωστικών κέντρων για τον επικείμενο εμβολιασμό έναντι του COVID-19”:

Αξιότιμοι κύριοι,
Θα θέλαμε να σας θέσουμε το πρόβλημα που έχει προκύψει με την μη δήλωση του ιατρονοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού που απασχολούνται στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για τον επικείμενο εμβολιασμό κατά του COVID-19.
Σε αρκετά ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα δεν έγινε η εν λόγω καταγραφή για το σύνολο του προσωπικού τους, είτε γιατί τότε δεν επιθυμούσε το σύνολο του προσωπικού αυτών των κέντρων τον εν λόγω εμβολιασμό, είτε γιατί σε κάποιες περιπτώσεις εκ παραδρομής παραλήφθηκε η εν λόγω καταγραφή για το σύνολο των εργαζομένων σε αυτό, είτε γιατί από τότε που υπήρξε η δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον εμβολιασμό του προσωπικού των διαγνωστικών εργαστηρίων έχει μεταβληθεί το σύνολο του προσωπικού και οι νέοι εργαζόμενοι δεν είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον εμβολιασμού.
Θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα από πλευράς σας, λόγω και της ιδιαιτερότητας του αντικειμένου εργασιών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, ώστε να μπορέσουν τα διαγνωστικά κέντρα να δηλώσουν το προσωπικό που πλέον επιθυμεί να εμβολιαστεί.
Αντιλαμβάνεστε την σημαντικότητα του εμβολιασμού των προσώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή διάγνωσης του COVID-19, καθώς και την χρησιμότητα περιορισμού της εξάπλωσης σε αυτές τις μονάδες υγείας. Το ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των μονάδων αυτών δίνουν καθημερινές μάχες κατά του COVID-19 και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή κρατούν επάξια την Π.Φ.Υ. της χώρας όρθια.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.’’

 

 

Πηγή: https://www.iatronet.gr/