Αυξήσεις μισθών μόνο σε ένστολους και δικαστικούς και όχι στους νοσοκομειακούς γιατρούς! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί

Αποκλείονται από τις αυξήσεις μισθών οι νοσοκομειακοί γιατροί!
Στα κάγκελα είναι οι νοσοκομειακοί γιατροί καθώς αποκλείονται από τις αυξήσεις που θα δοθούν στα ειδικά μισθολόγια.
Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) με ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό καταγγέλλει τον αποκλεισμό των γιατρών από τις αυξήσεις που θα δοθούν στα ειδικά μισθολόγια ως μερική αποκατάσταση των απωλειών από την εφαρμογή του μνημονίου σε όλους τους κλάδους που περιλαμβάνονται στο ειδικό μισθολόγιο στους Δικαστές, τους Ένστολους και Πανεπιστημιακούς.
Ωστόσο από τις αυξήσεις αποκλείονται οι νοσοκομειακοί γιατροί που επίσης είναι ενταγμένοι στα ειδικά μισθολόγια. Όλα αυτά την ώρα που οι γιατροί έχουν υποστεί μείωση μισθών 52% σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ.
Μάλιστα η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει ότι ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να τον ενημερώσει αλλά ουδέποτε πραγματοποιήθηκε ραντεβού.
Πάντως οι νοσοκομειακοί γιατροί είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη και είχαν δικαιωθεί και με βάση την απόφαση του ΣτΕ οι μειώσεις μισθών που έγιναν το 2012είναι παράνομες και οι αποδοχές τους θα πρέπει να επανέλθουν.
Είναι πιθανό μάλιστα όλοι οι γιατροί έστω κι αν δεν είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη να δικαιούνται αναδρομικά.
Να σημειωθεί ότι ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δηλώσει στους εκπροσώπους του κλάδου πως τα δημοσιονομικά της χώρας δεν επιτρέπουν αυτή τη στιγμή ούτε αυξήσεις αλλά ούτε αναδρομικά.
Πηγη:http://medispin.blogspot.com