Αύξηση θανάτων από καρδιαγγειακά μετά από 50 χρόνια!

Οι θάνατοι από τις καρδιαγγειακές νόσους ατόμων κάτω των 75 ετών αυξήθηκαν για πρώτη φορά μέσα σε 50 χρόνια, σύμφωνα με νέα στοιχεία, που αφορούν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδικότερα, το 2017 καταγράφηκαν 42.384 θάνατοι σε άτομα κάτω των 75 ετών από καρδιακές παθήσεις και νόσους του κυκλοφορικού, έναντι 41.042 το 2014. Το British Heart Foundation (BHF) λέει ότι εν μέρει το πρόβλημα οφείλεται στα αυξανόμενα ποσοστά του διαβήτη και της παχυσαρκίας.

Οι καρδιαγγειακές ασθένειες παραμένουν πρώτη αιτία θανάτου στο Ηνωμένο Βασίλειο και εκατ. άνθρωποι διατρέχουν κίνδυνο εξαιτίας καταστάσεων όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, η υψηλή χοληστερόλη, η παχυσαρκία, ο διαβήτης, το κάπνισμα και το οικογενειακό ιστορικό.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι περισσότερα από 14 εκατ. ενήλικες έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση, αλλά σχεδόν 5 εκατ. δεν το γνωρίζουν επειδή δεν έχουν ακόμη διαγνωστεί. Ακόμη, περίπου 15 εκατ., ή ένας στους τέσσερις, ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι παχύσαρκοι!

Μάλιστα, η ανάλυση των στατιστικών δεδομένων δείχνει ότι, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δει αύξηση κατά 18% σε άτομα που έχουν διαγνωστεί με διαβήτη.

Ο Simon Gillespie, διευθύνων σύμβουλος του British Heart Foundation, δήλωσε: «Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για αυτή την ανατροπή. Πρέπει να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση, το NHS και την κοινότητα ιατρικής έρευνας για να αυξήσουμε τις επενδύσεις στην έρευνα και να επιταχύνουμε τις καινοτόμες προσεγγίσεις για τη διάγνωση και την υποστήριξη των εκατομμυρίων ατόμων που κινδυνεύουν από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο».

 

Πηγη:https://virus.com.gr