Βρεφονηπιακοί σταθμοί λειτουργία: Ανοίγουν 1η Σεπτεμβρίου – Ποια τα μέτρα

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Σε αντίθεση με το δημοτικό που ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί πότε θα ανοίξει, η κυβέρνηση ανακοίνωσε δια στόματος της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κας Δόμνας Μιχαηλίδου, ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά από 1ης Σεπτέμβρη.

«Λάβαμε την απόφαση να λειτουργήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου και κανονικά ως προς το ωράριο οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, αφού εξετάσαμε πολύ προσεκτικά, με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα. Χάρη στα μέτρα που λαμβάνουμε, μεριμνούμε για την ασφάλεια προσωπικού και παιδιών, ενώ διασφαλίζουμε τη διατήρηση του επαγγελματικού και καθημερινού προγράμματος των οικογενειών», δήλωσε η κα Μιχαηλίδου.

Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος πρόσθετε ότι «σε στενή συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες και τους Δήμους και εκτιμώντας συνεχώς τα δεδομένα, θα φροντίσουμε για την απρόσκοπτη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, με μοναδικό άξονα την ασφάλεια».

Τι προβλέπεται αναφορικά με τα μέτρα κορωνοϊού σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Παρότι αναμένεται να εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες για την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών από τον ΕΟΔΥ, ανακοινώθηκε πως αυτοί θα λειτουργούν σε καθημερινή βάση, για όλα τα παιδιά, χωρίς κανέναν περιορισμό στις δυναμικότητες και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων και των οδηγιών:

Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.

Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.

Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.

Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

 

Πηγή: https://www.healthweb.gr/