Γαλλία: Επιστροφή στην κανονικότητα το καλοκαίρι, «βλέπει» ο επικεφαλής της εμβολιαστικής εκστρατείας

«Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να επιστρέψει η ζωή στο κανονικό» τόνισε

Ο επικεφαλής της εμβολιαστικής εκστρατείας κατά του κορωνοϊού στη Γαλλία Αλέν Φισέρ δήλωσε σήμερα ότι αναμένει πως η χώρα θα επιστρέψει σε ένα είδος «κανονικών» συνθηκών ζωής ως το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο χάρη στην επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM, ο Φισέρ επεσήμανε ότι ο στρατός θα συμμετάσχει στις προσπάθειες επιτάχυνσης της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της covid-19 και πρόσθεσε ότι η Γαλλία εξακολουθεί να είναι σε θέση να πετύχει τους στόχους της, παρά τα προβλήματα με το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να επιστρέψει η ζωή στο κανονικό», τόνισε. «Για τους πιο ευάλωτους ανθρώπους ως τον Μάιο δεν θα πρέπει να είμαστε μακριά από τον στόχο που έχουμε θέσει. Για μια επιστροφή στην κανονικότητα αυτό το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο».

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι 6.191.666 άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της covid-19, ποσοστό 9,2% του συνολικού πληθυσμού και 11,8% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας.

Ο Φισέρ σημείωσε επίσης ότι το καρναβάλι που διοργανώθηκε παρανόμως στη Μασσαλία χθες ήταν μια “εντελώς ανεύθυνη” κίνηση και ότι αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό των κρουσμάτων covid-19 και των νοσηλειών.

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι “είναι χαρακτηριστικό της αγανάκτησης που νιώθουν οι πολίτες”.

Σχεδόν το ένα τρίτο των Γάλλων εισήλθε σε ένα lockdown διάρκειας ενός μήνα το Σάββατο, με πολλούς πολίτες να εκφράζουν την κόπωση και τη σύγχυσή τους για τους περιορισμούς.

 

 

Πηγή: https://ygeiamou.gr/