Γενναία χρηματοδότηση στο βρετανικό ΕΣΥ

Ο Υπουργός Υγείας της Βρετανίας Jeremy Hunt ανακοίνωσε ότι 40 νοσοκομεία και κοινοτικές υπηρεσίες θα λάβουν 760 εκατομμύρια λίρες ως πρόσθετη χρηματοδότηση, για να εκσυγχρονίσουν τα κτίρια και τις υπηρεσίες τους. Η χρηματοδότηση είναι η μεγαλύτερη επένδυση του είδους της σε περισσότερα από 10 χρόνια.

Τη μερίδα του λέοντος θα λάβει η σύμπραξη Shropshire, Telford και Wrekin (STP) με 300 εκατ. λίρες με σκοπό τη μετατροπή των τοπικών νοσοκομειακών υπηρεσιών, ενώ το υπόλοιπο θα διανεμηθεί σε 39 μικρότερα έργα και υπηρεσίες 8 εκατ. για ένα νέο κέντρο υγείας και ευεξίας στο Κεντ. «Επίσης εξετάζονται και άλλα μεγάλα έργα σε ολόκληρη τη χώρα και σκοπεύουμε να ανακοινώσουμε ένα σχέδιο μεγάλης κλίμακας με βάση τις προτάσεις ποιότητας που θα καταθέσουν οι τοπικούς αρχές του NHS», ανέφερε ο Hunt.

Παράλληλα, δήλωσε ότι θα διαθέσει 150 εκατ. και σκοπό το NHS να γίνει πιο αποτελεσματικό. Αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την τόνωση της χρήσης ενός ψηφιακού προγράμματος που βοηθά το NHS να χρησιμοποιήσει καλύτερα το εργατικό του δυναμικό, να επιτρέψει την αποδοτικότερη χρήση της ενέργειας στα νοσοκομεία, για τη μείωση των σφαλμάτων φαρμακευτικής αγωγής και τη βελτίωση της ασφάλειας των ασθενών.

Στο μεταξύ η Βρετανή πρωθυπουργός Theresa May μιλώντας σε μια Επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων δήλωσε ότι το NHS χρειάζεται ένα νέο μακροπρόθεσμο σχέδιο χρηματοδότησης. Το πολυετές σχέδιο θα πρέπει να καταρτιστεί πριν από την αναθεώρηση των δαπανών του επόμενου έτους, είπε στους βουλευτές.

«Η υπόσχεση της Πρωθυπουργού είναι πραγματικά το καλύτερο Πασχαλινό δώρο για το σύστημα υγείας και κοινωνικής μέριμνας μετά από έναν πραγματικά δύσκολο χειμώνα», δήλωσε ο Niall Dickson, διευθύνων σύμβουλος της NHS Confederation. «Ζητάμε μια διευθέτηση που είναι μακροπρόθεσμη, πιο γενναιόδωρη και να αφορά την υγεία και την κοινωνική φροντίδα μαζί».

 

Πηγη:https://virus.com.gr