Γιάννης Σωτηρίου: Η ψηφιακή διασύνδεση ΕΟΦ, ΕΟΠΥΥ, ΙΦΕΤ, και παρόχων Υγείας θα επιταχύνει τις διαδικασίες

Ο νέος ρόλος των ασθενών στην παροχή υγείας είναι να συμμετέχουν στις λήψεις αποφάσεων που αφορούν στη θεραπεία τους

Μετά την κατάκτηση της αύξησης του προσδόκιμου της ζωής κατά 25 χρόνια, σειρά έχει να κερδηθεί το στοίχημα του πώς θα ζούμε με υγεία δίνοντας έμφαση στις χρόνιες και σπάνιες παθήσεις, δήλωσε ξεκινώντας την ομιλία του ο Γιάννης Σωτηρίου, Διευθύνων Σύμβουλος ΙΦΕΤ, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 5ου HealthIT conference.

Η τάση πλέον δεν είναι η αύξηση του lifespan αλλά η αύξηση του healthspan, τόνισε ο κ. Σωτηρίου. Και για να γίνει αυτό απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Και ο ρόλος της τεχνολογίας είναι ακριβώς αυτός, να προάγει αυτή τη συνεργασία, να οδηγήσει σε ψηφιοποίηση των προγραμμάτων ελεγχόμενης πρόσβασης όπως αυτά που διαχειρίζεται το ΙΦΕΤ, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών.

Ο νέος ρόλος των ασθενών στην παροχή υγείας είναι να μάθουν με την εξέλιξη της τεχνολογίας να διαχειρίζονται την ασθένειά τους, να ενημερώνονται και να συμμετέχουν στις λήψεις αποφάσεων που αφορούν στη θεραπεία τους. Έτσι με την ανάπτυξη νέων εξατομικευμένων θεραπειών οι ασθενείς πιέζουν για ταχύτερη πρόσβαση σε αυτές όταν και όπου το χρειάζονται.

Η ψηφιακή διασύνδεση ΕΟΦ, ΕΟΠΥΥ, ΙΦΕΤ, και παρόχων υγείας θα επιταχύνει τις διαδικασίες αυτές, συμπλήρωσε.

 

 

Πηγη:HealthDaily