Γιατί βάζουν λουκέτο όλα τα διαγνωστικά εργαστήρια για τρεις ημέρες; Ιδού τι εξηγούν στους ασφαλισμένους

Με ένα σημείωμα προς τους ασφαλισμένους εξηγούν όλες οι μονάδες εργαστηριακής και κλινικοεργαστηριακής ιατρικής γιατί προχωρούν σε λουκέτο τριών ημέρων σε όλη τη χώρα.

α σημειωθεί ότι στις 23, 24 και 25 Μαΐου όλα τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά, ενώ τα ραντεβού των ασθενών- ασφαλισμένων θα μετατεθούν για αργότερα.

Και μάλιστα είναι η πρώτη φορά που ο κλάδος κατεβαίνει ενωμένος αφού τόσο τα μικρά εργαστήρια όσο και οι μεγάλες αλυσίδες θα βάλουν λουκέτο.

Όπως εξηγεί η Συντονιστική Επιτροπή προς τους ασφαλισμένους, τα Ιδιωτικά Ιατρικά Εργαστήρια και τα Πολυϊατρεία κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο και να ανασταλεί κάθε λειτουργία τους. Οι αναγραφόμενες αμοιβές στα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ είναι εικονικές και δεν καταβάλλονται!

«Το κράτος δημεύει άδικα και αυταρχικά το 70% των εσόδων τους, τινάζει στον αέρα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οδηγεί τους Έλληνες επιστήμονες στην οικονομική εξαθλίωση και στην ξενιτειά.

Η πολιτεία καταστρέφει τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια, στερεί από τον ασθενή αξιόπιστες υπηρεσίες για την πρόληψη και τη διάγνωση των παθήσεων και υποβαθμίζει δραματικά την υγεία του ελληνικού λαού» αναφέρουν οι εκπρόσωποι του κλάδου.

Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη απάντηση από το υπουργείο Υγείας για την τριήμερη κινητοποίηση, παρότι ο κλάδος έχει ενημερώσει και έχει αποστείλει μάλιστα και σχετική επιστολή στον ΕΟΠΥΥ.

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr