Γιατροί ΠΕΔΥ και Κέντρων Υγείας: Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση για οικογενειακούς γιατρούς, ωράριο και παραπομπές!

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση βρίσκονται από το πρωί του Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου οι γιατροί του ΠΕΔΥ και των Κέντρων Υγείας

Ο κλάδος σύσσωμος πραγματοποιεί έκτακτη Γενική Συνέλευση καθώς βρίσκεται μπροστά σε νέες αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας.

Ήδη πάντως οι περισσότεροι γιατροί του πρώην ΙΚΑ που σήμερα εργάζονται στο ΕΣΥ και βρίσκονται είτε σε Κέντρα Υγείας είτε σε Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έχουν υποχρεωθεί να γίνουν με το έτσι θέλω οικογενειακοί γιατροί δεδομένου ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν μπορεί να συμπληρώσει τον κατάλογο με τον απαιτούμενο αριθμό ώστε να «στηθεί» το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας.

Ο κλάδος θα προτείνει να υπάρξουν κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα ώστε να αποτραπούν τα σχέδια του υπουργείου Υγείας.

Σε μια τέτοια περίπτωση πάντως θα δημιουργηθούν σοβαρές δυσλειτουργίες στην εξυπηρέτηση των ασθενών στις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όπου ήδη παρατηρούνται προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού και υποδομής, ενώ και οι οικογενειακοί γιατροί στους οποίους είναι υποχρεωμένοι να εγγραφούν οι ασφαλισμένοι είναι είδος προς …εξαφάνιση.

Πάντως οι γιατροί του ΠΕΔΥ και των Κέντρων Υγείας θα υποχρεωθούν να αλλάξουν και ωράριο, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει όλοι να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία ανεξάρτητα εάν δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια ή όχι αφού ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ετοιμάζει ειδική νομοθετική ρύθμιση.

Ήδη όσοι γιατροί δεν είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και εντάχθηκαν στο ΕΣΥ έχουν υπογράψει ότι θα βάλουν λουκέτο στα ιατρεία τους στο τέλος του χρόνου.

Σκοτωμός στους γιατρούς του ΣΥΡΙΖΑ

Αξιοσημείωτο είναι όμως ότι στους κόλπους των γιατρών επικρατεί αναβρασμός για στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ όπου έχει καταγραφεί -όπως λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr – διάσπαση με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες και για τις εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο.

Πολλοί γιατροί που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις κινήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με αποτέλεσμα να μη θέλουν να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια που θα καταρτισθούν.

Πηγη:http://www.healthreport.gr