Γιατροί ΠΕΔΥ: Τι θα γίνει με όσους έχουν ακόμη ανοικτά τα ιδιωτικά τους ιατρεία! Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Τι θα γίνει με τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΠΕΔΥ…

Αναστάτωση επικρατεί στους κόλπους των γιατρών του ΠΕΔΥ, του άλλοτε ισχυρού ΙΚΑ, που επέστρεψαν στο ΕΣΥ, καθώς όσοι γύρισαν στο δημόσιο σύστημα με δικαστικές αποφάσεις και ανοικτά τα ιδιωτικά τους ιατρεία, θα κληθούν να βάλουν λουκέτα.

Γι’ αυτό άλλωστε ο κλάδος πραγματοποιεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση το Σάββατο 15 Σεπτέμβριου, 10.30 π.μ. στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ, προκειμένου να συζητήσει εκτενώς όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Εξάλλου ο υπουργός Υγείας έχει διαμηνύσει εμμέσως πλην σαφώς ότι θα υπάρξουν ενιαίες συνθήκες εργασίας για όλους τους γιατρούς του δημοσίου συστήματος.

Βέβαια δεν είναι μόνοαυτό το θέμα που θα απασχολήσει τους γιατρούς του ΠΕΔΥ στην έκτακτη Γενική Συνέλευσή τους. Οι γιατροί του πρώην ΠΕΔΥ που σήμερα εργάζονται είτε σε Κέντρα Υγείας είτε ακόμη και σε νοσοκομεία, κρεμούν τις ποδιές τους για τις αλλαγές στο ωράριο, τους οικογενειακούς γιατρούς αλλά και τις επιβαλλόμενες παραπομπές σε εξειδικευμένο γιατρό!

Μάλιστα προτίθενται να προχωρήσουν και σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Άλλωστε «βαφτίστηκαν» από το υπουργείο Υγείας ως οικογενειακοί γιατροί χωρίς να το θέλουν.

Και αυτό διότι λόγω της έλλειψης οικογενειακών γιατρών τόσο στις ΤΟΜΥ όσο και στον ΕΟΠΥΥ, η ηγεσία του υπουργείο Υγείας με απόφασή της έχει διευρύνει τα καθήκοντα των γιατρών ώστε να εξετάζουν ασθενείς και να τους εγγράφουν στο νέο σύστημα και ως προσωπικοί οικογενειακοί τους γιατροί. Κάτι που ο κλάδος δεν αποδέχτηκε.

Βέβαια η άρνηση αυτή και η πιθανότητα να ξεκινήσουν οι γιατροί του πρώην ΠΕΔΥ και νυν των Κέντρων Υγείας κινητοποιήσεις, θα προκαλέσει νέα προβλήματα στη λειτουργία των ΤΟΜΥ αλλά και γενικότερα στο νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ένα σύστημα που ξεκίνησε ούτως ή άλλως …κουτσαίνοντας λόγω του ανεμικού ενδιαφέροντος του ιατρικού προσωπικού της χώρας να συμμετάσχει στο νέο εγχείρημα.

Πηγη:http://www.healthreport.gr