«Γιατρός για όλους»: Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για διήμερη συζήτηση και ψήφιση

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα Τρίτη για διήμερη συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις».

Μετά τις προτάσεις που έγιναν από τα κόμματα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωε πως θα υπάρξουν νομοθετικές βελτιώσεις. Οι παρεμβάσεις αφορούν στο άρθρο 4 σχετικά με ορισμένα από τα κριτήρια για τοπικούς παρόχους του ΕΟΠΥΥ.

Επίσης, για την σύνθεση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, θα υπάρξει τουλάχιστον μια νομοθετική προσθήκη ρητής μνείας σχετικά για τους θεσμικούς συνομιλητές της Πολιτείας (ΕΣΑμΕΑ, Ένωση Ασθενών κλπ).

Σχετικά με τους πυλώνες του νομοσχεδίου, ο υπουργός ανέφερε ότι για τον «προσωπικό ιατρό» διαφάνηκε πως υπάρχει μια ευρύτερη συμφωνία επί της αρχής στον θεσμό, καθώς «όλοι αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητά του για αυτό και προσπαθήσαμε και πήγαμε σε ρυθμίσεις που είναι ωφέλιμες για τον πολίτη και θα τις αγκαλιάσει και η επιστημονική κοινότητα χωρίς ανταγωνιστικότητες μεταξύ ειδικών και γενικών ιατρών».

Για τα κριτήρια των real time ελέγχων παροχής και των ποιοτικών υπηρεσιών, ο κ. Πλεύρης δεσμεύτηκε να εξετάσει στην Ολομέλεια τις προτάσεις που έγιναν κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή. Ενώ ειδική αναφορά έκανε στις ΣΔΙΤ.

Για τις διατάξεις που αφορούν το «Μητρώο Εγκαυμάτων», είπε ότι είναι πολύ σημαντικό και θα επεκταθεί για τα όλα τα ατυχήματα, όπως και στις ρυθμίσεις για οδοντιατρικές καλύψεις.

 

 

Πηγη: https://www.healthview.gr/