Για «προεκλογικά ρουσφέτια Σύριζα με τους σχολικούς φύλακες» κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ

Το πρόβλημα που προκύπτει στην πλήρωση βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού (τραυματιοφορείς) στα νοσοκομεία με την ρύθμιση κατατέθηκε στη Βουλή σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, αναδεικνύει με σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για τους σχολικούς φύλακες:

Προεκλογικά Ρουσφέτια Σύριζα με τους 526 Σχολικούς φύλακες

Προεκλογικά Ρουσφέτια Σύριζα με τους Σχολικούς φύλακες.

526 Σχολικοί φύλακες που είχαν μεταφερθεί στα Νοσοκομεία μετά από διαθεσιμότητα ως βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό (Τραυματιοφορείς) επιστρέφουν στους Δήμους με ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών από τον κο Χαρίτση.

Η μετάταξη γίνεται με μεταφορά της θέσης τους με την προϋπόθεση ότι την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων το ποσοστό κάλυψης των θέσεων στα Νοσοκομεία προέλευσης της ειδικότητας ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον 50%.

526 Τραυματιοφορείς φεύγουν από τα Νοσοκομεία χωρίς να αντικαθίστανται.

Οι εν λόγω συνάδελφοι πολύ σωστά εντάχθηκαν στη ΔΕ κατηγορία αφού ήταν παράνομη η μισθολογική τους υποβάθμιση.

Η κυβέρνηση με μανδύα την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των συναδέλφων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, προχωράει σε προεκλογικά ρουσφέτια, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες από την αποχώρηση των Τραυματιοφορέων από τα Νοσοκομεία.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να προκηρύξει άμεσα τις 526 θέσεις Τραυματιοφορέων, πρώτα να προσληφθούν και μετά να μεταταχθούν οι πρώην Σχολικοί Φύλακες. Ήδη οι ελλείψεις σε Τραυματιοφορείς είναι μεγάλες και με την αποχώρηση τόσου μεγάλου αριθμού υπαλλήλων θα επιδεινωθεί η ταλαιπωρία των ασθενών στα ΤΕΠ και στα υπόλοιπα τμήματα των Νοσοκομείων.

Πηγη:https://www.iatropedia.gr