Γκάγκα: Μας στενοχωρεί το φαινόμενο των αρνητών διασωλήνωσης

Για την κατάσταση στο ΕΣΥ, την πορεία του κορωνοϊού και τις επιβαρυμένες περιοχές καθώς και τον προβληματισμό της για τους αρνητές των διασωληνώσεων μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Αρχικά, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι γίνεται «προσπάθεια να φέρουμε συναδέλφους στο σύστημα Υγείας για να καλύψουμε τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβριο».

«Για περιστατικά Covid ενισχυόμαστε και από το ιδιωτικό τομέα», σημείωσε.

Η αναπληρώτρια υπουργός κ. Γκάγκα  εξέφρασε ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας τη Θεσσαλονίκη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα ήθελε ένα υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού.

Σωστή ενημέρωση για καλύτερη κάλυψη 

Σε ότι αφορά την ένταση της εκστρατείας ενημέρωσης του εμβολιασμού σε περιοχές που παρουσιάζουν χαμηλή κάλυψη είπε ότι προσδοκά καλύτερα αποτελέσματα από μια σωστή ενημέρωση και ανέφερε ότι αν υπάρχουν καλύτερες προτάσεις από τους τρόπους που χρησιμοποιούνται σήμερα θα ήθελε πολύ να τις ακούσει.

«Αυτό που πιστεύω ότι θα αλλάξει τα ποσοστά των ανεμβολίαστων είναι να μιλήσουμε για τα οφέλη του εμβολιασμού και μία κοινή φωνή από όλους», επισήμανε η κυρία Γκάγκα.

Αυτήν την εβδομάδα θα λειτουργήσει γραμμή επικοινωνίας. Γιατροί θα απαντούν στα ερωτήματα των πολιτών σχετικά με τον εμβολιασμό. Θα υπάρξει και ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο έτσι ώστε να διευκολύνονται τα ραντεβού όπου υπάρχει πρόβλημα.

Καλά πάει ο εμβολιασμός στα παιδιά άνω των 12 ετών όπως επίσης και η τρίτη δόση του εμβολίου σε όλες τις ηλικίες, συνέχισε.

«Μας στενοχωρεί το φαινόμενο αρνητών διασωλήνωσης», σημείωσε.

Σχέσεις εμπιστοσύνης

«Είναι ένα φαινόμενο που έχει ως πηγή ένα σύνολο προβλημάτων. Έχουν αναπτυχθεί σχέσεις μη εμπιστοσύνης με τους γιατρούς, με το κράτος. Με οποιονδήποτε βρίσκεται σε κάποια θέση εξουσίας και βγαίνει μια αντίδραση που δεν έχει σχέση με αυτό κάθε αυτό το εμβόλιο», ανέφερε η κ. Γκάγκα, εκτιμώντας παράλληλα ότι αυτό είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο που θα πάρει καιρό να αλλάξει.

 

 

Πηγή: https://www.healthpharma.gr