Γ.Νοσοκομείο Χίου: Κλινική μελέτη για το πως επιδρά το μαστιχέλαιο σε χολιστερίνη και διαβήτη

Πιθανές ευεργετικές συνέπειες της χορήγησης  του μαστιχελαίου στην καταπολέμηση της χοληστερίνης και του διαβήτη θα διερευνήσει νέα κλινική έρευνα του Γενικού Νοσοκομείου Χίου. Η έρευνα θα διεξαχθεί  από την Καρδιολογική Κλινική του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου.

 Συγκεκριμένα, στη δίμηνη έρευνα,  που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ) θα λάβουν μέρος 150 άτομα υγιή που έχουν όμως αυξημένη χοληστερόλη και δεν λαμβάνουν κάποιο φάρμακο, όπως μεταδίδει ο περιφερειακός σταθμός Βορείου Αιγαίου της ΕΡΤ. Οι ερευνητές απηύθυναν πρόσκληση για συμμετοχή.

Κατόπιν εξετάσεων, οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν χάπια με μαστιχέλαιο. Μετά την δίμηνη χορήγηση οι συμμετέχοντες θα υποβληθούν σε νέες μετρήσεις. Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή της Καρδιολογικής Νίκου Σμυρνιούδη, η μελέτη αποβλέπει στη πρωτογενή πρόληψη.

Παράλληλα, οι ερευνητές θα αξιολογήσουν την  επίδραση και στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού σε συνεργασία με το γαστρεντερολογικό τμήμα.  Σε αυτή την μελέτη οι συμμετέχοντες θα τυχαιοποιηθούν σε δύο ομάδες, η μία θα λάβει την κλασσική θεραπεία και η  δεύτερη την ενισχυμένη με το μαστιχέλαιο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εν λόγω  έρευνα αυτή είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί πριν δύο χρόνια, αλλά εξαιτίας της πανδημίας μεταφέρθηκε και πλέον θα διεξαχθεί το προσεχές διάστημα.

 

 

Πηγη: https://virus.com.gr/