Γ. Πατούλης: Να καταστήσουμε τον Τουρισμό Υγείας μοχλό ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας

Τις προοπτικές που ανοίγονται προκειμένου ο Τουρισμός Υγείας να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας αλλά και ως κινητήριος δύναμη των τοπικών κοινωνιών ανέπτυξε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 31/3-1/4 στον Βόλο της Μαγνησίας, με τη συμμετοχή επίλεκτων μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, της επιστημονικής κοινότητας και του πολιτικού κόσμου.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική για την ανταγωνιστική τοποθέτηση της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά Ιατρικού Τουρισμού και παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες αυτή της στρατηγικής.

Ειδικότερα, επισήμανε τα εξής:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, σε συνεργασία με τον επιστημονικό κόσμο της χώρας, εργάζεται συστηματικά για να καταστήσουμε τον Τουρισμό Υγείας στρατηγικό παίκτη στη σκακιέρα της ανάπτυξης. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αναλαμβάνουμε δράση. Αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και αξιοποιούμε τον δυναμισμό των Ελλήνων σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ο στόχος είναι αναδείξουμε την Ελλάδα σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό 12 μήνες τον χρόνο και να καταστήσουμε τον Τουρισμό Υγείας μοχλό ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας. Με συστηματική προσπάθεια, θέλουμε να βάλουμε την Ελλάδα ψηλά στον χάρτη του παγκόσμιου Ιατρικού Τουρισμού».

Πηγη:https://www.onmed.gr