Γ.Υφαντόπουλος: Ο ΕΟΠΥΥ αγνοούσε αιτήματα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο

«Υπήρχε χάσμα επικοινωνίας. Δεν απαντούσαν στα αιτήματά μας για συνεργασία», είπε για τον ΕΟΠΥΥ, ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας της Υγείας Ιωάννης Υφαντόπουλος
Onmed.gr
Από το βήμα του 2ου συνεδρίου Patient Compliance, ο καθηγητής ανέφερε πως είχε στείλει ο ίδιος αιτήσεις προκειμένου να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και του Πανεπιστημίου.
«Εχουμε στείλει αρκετές φορές σχετικά έγγραφα με αιτήσεις για να λάβουμε δεδομένα από τον ΕΟΠΥΥ έτσι ώστε να βοηθήσουμε και εμείς με την κατάθεση προτάσεων που μπορούν να βοηθήσουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Δυστυχώς, όμως, δεν λάβαμε ποτέ απάντηση» τόνισε ο κ. Υφαντόπουλος.
Από την πλευρά του ο Θεοφάνης Ρηγάτος, προϊστάμενος Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ, ανέφερε ότι στη δική του υπηρεσία δεν είχε φθάσει ποτέ τέτοια αίτηση και ότι αν είχε λάβει σχετικό έγγραφο, θα το είχε αξιοποιήσει με τον κατάλληλο τρόπο και θα είχε επισπεύσει μία συνεργασία που μόνο πλεονεκτήματα έχει.
Ο κ. Ρηγάτος ανέφερε μάλιστα ότι η συνεργασία όλων των φορέων της υγείας είναι απαραίτητη. «Πρέπει να υπάρξει συνεργασία του ΕΟΠΥΥ με τον ΕΟΦ, το υπουργείο Υγείας, το Πανεπιστήμιο και πρέπει να καθίσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και να ληφθούν σωστές αποφάσεις που θα βελτιώσουν το σύστημα υγείας και τις υπηρεσίες υγείας της χώρας μας» σημείωσε.
Πηγη:http://medispin.blogspot.com