Δείτε ποιος είναι ο Έλληνας γιατρός της χρονιάς σε όλη την Ευρώπη!

Μπορεί στην Ελλάδα οι γιατροί να μην αναγνωρίζονται για το έργο τους, αλλά στο εξωτερικό διαπρέπουν και λαμβάνουν μάλιστα όλες τις τιμητικές διακρίσεις.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του Ανάργυρου Μαριόλη, Γενικού-Οικογενειακού γιατρού ο οποίος βραβεύτηκε από τους Οικογενειακούς γιατρούς της Ευρώπης (WONCA Europe) ως ο καλύτερος οικογενειακός γιατρός της χρονιάς.

Ο Ανάργυρος Μαριόλης αποτελεί ίσως το καλύτερο δείγμα καλής πρακτικής ενός γιατρού αφού εγκατέλειψε την Αθήνα και το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Βύρωνα που ο ίδιος ίδρυσε και διεύθυνε καθώς δεν είχε την απαραίτητη στήριξη της πολιτείας.

Έφυγε για την Αρεόπολη της Μάνης όπου ανέλαβε τη Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας της περιοχής, προσφέροντας υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους και των γύρω περιοχών.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι ειδικά όλοι οι ηλικιωμένοι της περιοχής πίνουν νερό στο όνομά του αφού ο Ανάργυρος Μαριόλης σπεύδει κάθε φορά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας και τον έχουν ανάγκη.

Ο Ανάργυρος Μαριόλης

Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι ο συγκεκριμένος γιατρός δεν έχει πάρει ποτέ χρήματα για τις υπηρεσίες του, δεν παίρνει άδεια και δεν φεύγει από το Κέντρο Υγείας παρά μόνο για σημαντικά γεγονότα.

Και βέβαια δεν μένει στο ρόλο του γιατρού αφού …μαστορεύει κιόλας, δεδομένου ότι επιδιορθώνει το Κέντρο Υγείας βάφοντας τους χώρους και φτιάχνοντας ότι χαλάει.
Ο Ανάργυρος Μαριόλης είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής.

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr