Δεν μπαίνει στη σχολική τάξη μαθητής χωρίς μάσκα

Η είσοδος στην σχολική τάξη θα απαγορεύεται για τους μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα, όπως διασαφήνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για την προστασία των μαθητών και εν γένει της σχολικής κοινότητα.

«Όποιος δε φοράει μάσκα δε θα εισέρχεται στο μάθημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, διευκρινίζοντας ότι για το ενδεχόμενο μη τήρησης του μέτρου δεν είναι δυνατόν να μην υπάρξει κύρωση όταν έχει θεσπιστεί η καθολική χρήση.

Προς διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και για να μην υπάρξει ζήτημα ποιος θ εφαρμόσει τη «τιμωρία» αποφασίστηκε ότι δεν θα επιτρέπεται στους μαθητές να περάσουν την πόρτα της σχολικής τάξης εάν δεν φοράνε την μάσκα τους.

Σχετικά με την αρνητική στάση κάποιων γονιών ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι «πραγματικά είναι ανοησία να λέμε στα παιδιά ότι θα πάνε και δεν θα φοράνε μάσκα. Σε αυτή την περίπτωση, την ανοησία κάποιων γονέων ενδεχομένως, δεν θα μπορέσουμε παρά να την μετατρέψουμε σε κάτι περισσότερο από το αυτονόητο: Τα παιδιά αυτά δεν θα εισέρχονται στο μάθημα». 

Για ακόμη μια φορά ο κ. Πέτσας υπενθύμισε την άποψη των ειδικών ότι η χρήση μάσκας δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα υγείας, ούτε αποσπά την προσοχή των μαθητών. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να φανταστεί κανέναν γονέα που δεν θα θέλει το παιδί του να βρίσκεται στο σχολείο. 

 

 

Πηγή:https://virus.com.gr/