Διαγνωστικές εξετάσεις με το σταγονόμετρο από τις αρχές Ιουλίου! Τι αλλάζει

Με μέτρο φαίνεται ότι θα πρέπει να κάνουν από 1η Ιουλίου τις διαγνωστικές τους εξετάσεις οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς ο Οργανισμός επιβάλει πλαφόν εξετάσεων ακόμη και ανά μηχάνημα.

Όπως αποκάλυψε το HealthReport.gr η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε μια προσπάθεια όπως φαίνεται να περιορίσει τις δαπάνες για διαγνωστικές εξετάσεις, θέτει από τον Ιούλιο πλαφόν ανά μηχάνημα, γεγονός που θα προκαλέσει νέες δυσκολίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Τι αλλάζει για τους ασθενείς

Σοβαρό πρόβλημα για τους ασφαλισμένους φαίνεται ότι είναι το πλαφόν που τίθεται ανά μηχάνημα, καθώς φαίνεται πως θα αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση. Και αυτό διότι ενώ θα διαθέτουν το παραπεμπτικό, είναι πιθανό να μη βρίσκουν άδειο μηχάνημα σε διαγνωστικό εργαστήριο ή κέντρο, στο οποίο να μην έχει ξεπεραστεί το πλαφόν, για να πραγματοποιήσουν την εξέταση.

Αποτέλεσμα όμως θα είναι στην περίπτωση που βρίσκονται σε ανάγκη και πρέπει να πραγματοποιήσουν άμεσα την εξέταση, τότε θα αναγκάζονται αν δε βρίσκουν ελεύθερο ραντεβού να πληρώνουν από την τσέπη τους.

Από την άλλη μπορεί να χρειασθεί να αναζητούν ελεύθερο ραντεβού για εξέταση από διαγνωστικό κέντρο σε διαγνωστικό κέντρο.
Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΥΥ επικαλέστηκε στην επιχειρηματολογία του τον μεγάλο αριθμό των εξετάσεων που διεξάγονται στη χώρα μας, τονίζοντας ότι είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη σε διαγνωστικές εξετάσεις.

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr