Διαγωνισμός «SAMSUNG TOMORROW SOLUTIONS»

Υποστήριξη καινοτόμων λύσεων και στην Υγεία

Η Samsung ανακήρυξε την έναρξη του παγκόσμιου διαγωνισμού «Samsung Tomorrow Solutions 2019» που αφορά στην ανάδειξη της πρωτοποριακής ιδέας σε τέσσερεις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων η εκπαίδευση, η υγεία/φαρμακευτική, το περιβάλλον/ασφάλεια, και η ανάπτυξη τοπικών κοινωνιών. Οι ομάδες που θα προκριθούν στον τελικό του διαγωνισμού, θα μπουν σε λίστα χρηματοδότησης και συμβουλευτικής υποστήριξης από τη Samsung Electronics για περαιτέρω εξέλιξη των ιδεών τους σε πραγματικές καταστάσεις.

Υπολογίζεται πως περίπου $180.000 θα διατεθούν στους νικητές για ανάπτυξη και δοκιμαστικούς ελέγχους των ιδεών τους. Για παράδειγμα, η φορητή διαγνωστική συσκευή για οφθαλμικές παθήσεις της ομάδας Project BOM, που κέρδισε το μεγάλο έπαθλο των βραβείων 2018 Impact, έλαβε επιπρόσθετη τεχνική και οικονομική υποστήριξη από τη Samsung Electronics για περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στη συσκευή.

Η ομάδα Project BOM ανέπτυξε μια κάμερα αμφιβληστροειδούς και μια πλατφόρμα ιατρικών πληροφοριών που χρησιμοποιεί smart phones για τη μείωση της εμφάνισης της τύφλωσης που μπορεί να αποφευχθεί και προκύπτει από την περιορισμένη πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη. Η συγκεκριμένη κάμερα δόθηκε σε 20 κέντρα υγείας στην πόλη QuangTri, του Vietnam. Παράλληλα, προγραμματίζεται διανομή σε ακόμα 20 κέντρα υγείας σε άλλα σημεία, μέσα στον χρόνο. Αυτή η λύση ξεκίνησε από μια ιδέα επαγγελματιών υγείας και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Samsung Electronics, για να προσθέσει καινοτομία στον ιατρικό κλάδο σε αναπτυσσόμενες χώρες που υποφέρουν από ελλείψεις σε προηγμένο εξοπλισμό για οφθαλμολογικές παθήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα στο website του διαγωνισμού (http://www.tomorrowsolutions.org) μέχρι τις 21.00, στις 16 Μαΐου 2019.

 

Πηγη:HealthDaily