Διασυνδέονται γνωματεύσεις και εκτελέσεις

Στη διασύνδεση µεταξύ ηλεκτρονικών γνωµατεύσεων και εκτελέσεων για όλα τα υγειονοµικά υλικά, θεραπευτικά µέσα και σκευάσµατα ειδικής διατροφής, τα οποία έχουν δηλωθεί και εγκριθεί από τον ΕΟΠΥΥ, προχωράει ο Οργανισμός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του προς παρόχους και γιατρούς, που συνταγογραφούν υγειονοµικό υλικό, θεραπευτικά µέσα και σκευάσµατα ειδικής διατροφής από τις 23/04/2018 θα ενεργοποιηθεί, στο πλαίσιο του e∆ΑΠΥ Παροχών, η διασύνδεση των παραπάνω παροχών.

Τονίζεται πως, όλες οι γνωµατεύσεις εκδίδονται και εκτελούνται ηλεκτρονικά, µε µοναδικό αριθµό έκδοσης (Barcode) ανά γνωµάτευση, η οποία εκτελείται µοναδικά στο σύνολο της ή µερικώς. Ακόμη, γνωµάτευση που έχει εκτελεστεί δεν επιτρέπεται να ακυρωθεί από τον συνταγογράφο ιατρό, ενώ αν κάποια  έχει ακυρωθεί από τον συνταγογράφο ιατρό δεν επιτρέπεται να εκτελεστεί.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε τη νέα φόρµα εκτελέσεων γνωµατεύσεων περιλαμβάνονται στις Οδηγίες Χρήσης Παροχών στο site του ΕΟΠΥΥ, ενώ απορίες μπορούν να λυθούν μέσω του edapy@eopyy.gov.gr.

 

Πηγη:https://virus.com.gr