Διεθνής διάκριση για τον ομ. καθηγητή του ΑΠΘ Βασίλειο Ταρλατζή

Τιμήθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Εταιρειών Γονιμότητας για τη σημαντική προσφορά του στην εξέλιξη της επιστήμης της Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Ανθρώπινης Αναπαραγωγής.

Για τη σημαντική προσφορά του στην εξέλιξη της επιστήμης της Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Ανθρώπινης Αναπαραγωγής, τιμήθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Εταιρειών Γονιμότητας (International Federation Fertility Society – IFFS) ο Ομ. Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Ανθρώπινης Αναπαραγωγής, Πρώην Διευθυντής της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του ΑΠΘ, Βασίλειος Κ. Ταρλατζής.

O Καθηγητής κ. Ταρλατζής αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Μέλος (Honorary Member), σε ειδική Τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εταιρειών Γονιμότητας στη Σαγκάη.

Η Διεθνής Αναγνώριση απονέμεται σε επιστήμονες όπου έχουν συμβάλει σημαντικά στην εξέλιξη της επιστήμης της Μαιευτικής-Γυναικολογίας και της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής, καθώς και στην προαγωγή των αρχών και στόχων της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Ο Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Ανθρώπινης Αναπαραγωγής, Βασίλειος Ταρλατζής έχει διατελέσει Πρόεδρος Διεθνούς Ομοσπονδίας Εταιρειών Γονιμότητας (IFFS), Αν. Πρόεδρος Συμβουλίου του ΑΠΘ, Πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ, Αν. Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής & Εμβρυολογίας (ESHRE), μέλος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της ESHRE, κ.ά.

Έχει τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο Γυναικολογίας (Premio Internazionale per la Ginecologia) “Arnaldo Bruno” από την Εθνική Ακαδημία Ιταλίας (Accademia Nazionale dei Lincei) και ως Επίτιμος Εταίρος (Fellow ad Eundem) από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας (RCOG).

Είναι μέλος της Επιτροπής Σύνταξης και Κριτής σε 16 διεθνή επιστημονικά περιοδικά και 7 ελληνικά ενώ είναι υπεύθυνος έκδοσης 5 επιστημονικών συγγραμμάτων. Έχει συγγράψει 421 επιστημονικές εργασίες σε ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά (με 21.877 βιβλιογραφικές αναφορές) και 80 σε ελληνικά περιοδικά, 32 κεφάλαια σε ξενόγλωσσα βιβλία και 29 σε ελληνικά βιβλία, 45 κεφάλαια σε πρακτικά ξένων Συνεδρίων και 42 σε πρακτικά ελληνικών Συνεδρίων. Έχει ανακοινώσει 170 επιστημονικές εργασίες σε Διεθνή Συνέδρια και 92 σε ελληνικά Συνέδρια.

 

Πηγη:https://www.iatronet.gr