Διεθνής διαγωνισμός για τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ

Μέχρι τη Δευτέρα (15/10/2018) αναμένεται να έχει προκηρυχθεί η θέση για το νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, μετά την παραίτηση του Σωτήρη Μπερσίμη, η οποία έγινε αποδεκτή χθες, Πέμπτη (11/10/2018) από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση είχε υποβληθεί εδώ και καιρό και οφείλεται καθαρά σε προσωπικούς λόγους. Οι σχέσεις του κ. Μπερσίμη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας παραμένουν άριστες πάρα τη φημολογούμενη διαφωνία τους, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Στην επιστολή παραίτησης ο κ. Μπερσίμης κάνει απολογισμό του έργου του, αναφέροντας τα θετικά αποτελέσματα στον εκσυγχρονισμό του οργανισμού, την αποπληρωμή των χρεών προς τρίτους και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα ληξιπρόθεσμα χρέη του οργανισμού τα οποία μειώθηκαν από 2,2 δισ. ευρώ στα διακόσια εκατομμύρια.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα προκύψει μέσα από διεθνή διαγωνισμό. Άλλωστε, ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Μπερσίμης, ο οποίος θα επιστρέψει στο διδακτικό του έργο στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, έχει λάβει διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ως αναγνώριση των καινοτομιών που εφαρμόστηκαν την τελευταία διετία στον Οργανισμό για τον εξορθολογισμό και τον έλεγχο των δαπανών, καθώς και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας. Συγκεκριμένα, έλαβε το βραβείο «Best Manager Award» για το 2018 από το European Network for Business and Industry Statistics (ENBIS), σημειώνοντας μάλιστα δύο πρωτιές: για πρώτη φορά το βραβείο απονεμήθηκε σε Έλληνα και πρώτη φορά σε manager δημόσιου οργανισμού. Επίσης, ο κ. Μπερσίμης εκλέχτηκε πρόεδρος του European Healthcare Fraud & Corruption Network. Κριτήριο και στις δύο περιπτώσεις ήταν η προστιθέμενη αξία που δημιούργησε για τον ΕΟΠΥΥ, αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής και την επιστήμη της στατιστικής, αναζητώντας τα διαθέσιμα στοιχεία (big data) και επιτυγχάνοντας βέλτιστες αποφάσεις υπό συνθήκες αβεβαιότητας.

Πηγη:https://www.onmed.gr