Διευκρινίσεις από τον Παύλο Πολάκη για δύο τροπολογίες

Από το γραφείο Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη εξεδόθη νωρίτερα, το απόγευμα της Πέμπτης 31 Μαϊου, η εξής ανακοίνωση:

«Στη Βουλή χτες 30-5-2018 και με την ευκαιρία της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπ. Υγείας με τίτλο «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης τα Ελληνικής Δημοκρατίας και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας […] για την ίδρυση του Γραφείου Υποστήριξης για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των μη Μεταδιδόμενων Ασθενειών στην Αθήνα, Ελλάδα», κατατέθηκαν και ψηφίστηκαν δύο σημαντικές τροπολογίες-προσθήκες που ρυθμίζουν επείγοντα θέματα στο πεδίο της δημόσιας Υγείας:

  • Η μεν πρώτη, μεταξύ άλλων θεμάτων που άπτονται στην περαιτέρω απρόσκοπτη λειτουργία της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) και την παροχή της δυνατότητας στο ΕΚΑΒ να διαθέτει οικονομική ευελιξία στην διαχείριση των δαπανών που αφορούν τις επείγουσες πλωτές και αεροπορικές διακομιδές των βαριά πασχόντων ασθενών, παρατείνει την θητεία του ήδη υπηρετούντος προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας (Σαντορίνη). Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζει τις χρονοβόρες διαδικασίες προσλήψεων και εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την υπογραφή νέων συμβάσεων.
  • Η δεύτερη τροπολογία-προσθήκη, συμπληρώνοντας τις ρυθμίσεις που θεσπίστηκαν με το άρθρο 100 του ν. 4368/2016 για τις διαδικασίες πρόσληψης επικουρικών ιατρών, έρχεται να απλοποιήσει και να επιταχύνει τη διαδικασία πρόσληψης ιατρικού προσωπικού στους δημόσιους φορείς Υγείας, με διαφανή τρόπο και κριτήρια μοριοδότησης ανάλογα του ΑΣΕΠ. Η ρύθμιση αφορά στην ολοκλήρωση των προσλήψεων μετά από έγκριση του Υπ. Υγείας και μέσω ηλεκτρονικών μητρώων που καταρτίζονται και τηρούνται στις κατά τόπους Δ.Υ.Π.Ε.

Με αισθήματα ικανοποίησης και ευθύνης για τα παραπάνω, συνεχίζουμε τη μάχη για μια Δημόσια Υγεία αντάξια των κόπων και των θυσιών των πολιτών, ως αντιστάθμισμα ανακούφισης από τα σκληρά μέτρα που έπληξαν τον λαό όλα τα προηγούμενα χρόνια των μνημονίων, αλλά και ως αξιακό αίτημα για το κοινωνικό κράτος που οραματιζόμαστε».

 

Πηγη:http://www.healthview.gr