Διευκρινίση ΕΟΠΥΥ για τη σύμβαση με τους οικογενειακούς γιατρούς

Να καθησυχάσει τους υποψήφιους συμβεβλημένους οικογενειακούς γιατρούς επιχειρεί ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Π. Γεωργακόπουλος.

Με ανακοίνωση παρέχει διευκρίνιση, δια της αντίθετης οδού, σχετικά με την παροχή υπηρεσιών εκτός δηλωμένου ωραρίου, που αποτελεί ένα από τα “αγκάθια”  κατά τους γιατρούς.

Ειδικότερα, σημειώνει ότι “με την από 14/6/2018 αναρτημένη στο site του ΕΟΠΥΥ σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών των Οικογενειακών Ιατρών, αντικείμενο της σύμβασης έτσι όπως αυτό περιγράφεται στα επιμέρους άρθρα, είναι η παροχή των υπηρεσιών για το δηλωμένο ωράριο τους”. Όπως εξηγεί, αυτο σημαίνει ότι οι συμβεβλημένοι ιατροί δεν θα εισπράττουν αμοιβή όταν ο δικαιούχος έχει ραντεβού εντός του ωραρίου που έχει δηλώσει.

Συγκεκριμένα, “οι ιδιώτες συμβεβλημένοι οικογενειακοί ιατροί εξυπηρετούν τον εγγεγραμμένο πληθυσμό τους και δεν εισπράττουν επιπλέον αμοιβή, όταν ο δικαιούχος προσέρχεται εντός του δηλωμένου ωραρίου του ιατρού. Με την επισήμανση των εξαιρέσεων των περιπτώσεων που τίθενται με τους όρους 4,6 και 13 των Υποχρεώσεων της ανωτέρω σύμβασης”.

 

Πηγη:https://virus.com.gr