Δράση για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας

Με στόχο την αφύπνιση των πολιτών για τη τήρηση των μέτρων προστασίας πραγματοποιείται δράση στις παραλίες της Αττικής από τον ΙΣΑ, την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αλίμου.

Σημερινή δράση ενημέρωσης για τον κοροναϊό περιλάμβανε τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και αντισηπτικών στους λουόμενους, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων εποπτείας και ελέγχου για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας των πολιτών στις παραλίες της Αττικής.

Για την ευαισθητοποίηση των πολιτών ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Αλίμου, Α. Κονδύλης επισκέφθηκαν την παράλιά του Αλίμου, προσφέροντας το ενημερωτικό έντυπο, το οποίο έχει διαμορφωθεί από την Επιστημονική Επιτροπή του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής. Το εν λόγω υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί από κάθε ενδιαφερόμενη δημοτική αρχή, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Αναφερόμενος στην χαλάρωση των μέτρων και την άυξηση των κρουσμάτων ο κ. Πατούλης  υπογράμμισε στα λεγόμενά του  ότι «η προστασία μας εξαρτάται και από την ατομική συνείδηση και γι’ αυτό κρίνονται απαραίτητες οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης».

Ο κ. Πατούλης παρότρυνε τους πολίτες να ακολουθούν «πιστά τις οδηγίες για τήρηση της υγιεινής και τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας μέσα και έξω από το νερό».

Με νόημα ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης υπενθύμισε ότι «όλοι θέλουμε να περάσουμε όμορφες διακοπές αλλά και ασφαλείς. Η επανάκαμψη του κοροναϊού μας χτυπάει ένα «καμπανάκι». Το υγειονομικό υλικό και τα έντυπα που μοιράζουμε συμβάλλουν στην κατεύθυνση της πρόληψης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών».

 

 

Πηγή: https://virus.com.gr/