Δρομολογείται η δημιουργία οργανισμού ΗΤΑ

6μελή Ομάδα Εργασίας για τη δημιουργία οργανισμού ΗΤΑ συγκρότησε η Αριστοτέλους, κάνοντας το πρώτο βήμα προς την πολυαναμενόμενη αξιολόγηση των τεχνολογιών υγείας.

Έργο της Ομάδας είναι, πιο συγκεκριμένα, η κατάρτιση πρότασης για την ίδρυση σχετικού Οργανισμού και ειδικότερα τη νομική του φύση, το πεδίο των αρμοδιοτήτων του και την οργανωτική του διάρθρωση. Δεν μπορεί, βεβαίως, να μην παρατηρήσει κανείς την απουσια χρονοδιαγράμματος για την παράδοση της πρότασης… Η σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια αναφέρει γενικόλογα πως “η θητεία των μελών της ομάδας εργασίας λήγει με την ολοκλήρωση του έργου της”.

Πρόσφατα, η Αριστοτέλους ανήρτησε και την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, με την οποία καλεί όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην 11μελή Επιτροπή HTA, να υποβάλλουν σχετική αίτηση.

Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας για τη δημιουργία οργανισμού ΗΤΑ είναι ο γγ του Υπουργείου Υγείας, Γεώργιος Γιαννόπουλος. Η Ομάδα απαρτίζεται, επίσης, από τους:

  • Κωνσταντίνο Αθανασάκη, Οικονομολόγο Υγείας, Συνεργάτη της ΕΣΔΥ
  • Δημήτρη Πανταζή, Φαρμακοποιό, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΙΦΕΤ
  • Μαρία Ράικου, Επίκουρη Καθηγήτρια Οικονομικών της Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιά
  • Γεώργιο-Φίλιππο Ταραντίλη, Οικονομολόγο, Αν. Διοικητής του ΓΝ Λαϊκό
  • Ελένη Μανίτσα, Σύμβουλο Υπουργού Υγείας

Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Αθανασία Γεροστάθου, Προϊσταμένη του Τμήματος Εφαρμογής και Συντονισμού της Δ/νσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, με αναπληρωματική την Άννα Κοσμοπούλου, υπάλληλο που υπηρετεί στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα.